avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii divortului eu(mama copilului)aveam domiciliul in tara,acum m-am mutat in UK,vreau sa stiu dc mai am nevoie de procura pt a scoate copilul din tara din moment ce eu fac dovada de domiciliu in UK.
VA MULTUMESC!
imi cer scuze dar probabil s-au incurcat spetele..:)..eu am alta speta fata de ce a alinei andreea. speta mea se refera la faptul ca daca intr-o sentinta pronuntata in 2010 si in care, avand la baza tranzactia partilor, se acorda custodia unica mamei dar cu respectarea anumitor conditii printre care si conditia "minorul nu va putea iesi din tara cu un parinte fara acordul celuilalt parinte.", mai poate mama sa iasa cu minorul fara acordul tatalui?

Nu s-a incurcat nimic, desi trebuia sa intrebati separat.
daca aveti o hotarare scrieti aici cum scrie in ea, nu dupa cum va aduceti aminte.
daca va scrie in hotarare sa zicem.. ca minorul nu va iesi fara acordul celuilalt parinte.. cum de intrebati daca mama poate iesi fara acord?
va iesi din tara cu acordul tatalui sau cu o hotarare jud care sa suplineasca acest acord.

Uitati-va pe hotararea aia si reveniti
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
gi-jane2, moderator
in primul rand , imi cer scuze dar e prima oara cand postez pe aces forum si nu am stiut ca "trebuie sa intreb separat".
in al doilea rand v-am scris aici exact cum scrie in hotarare, nu dupa ce imi aduc aminte. ca nu v-am scris si restul conditiilor, a fost pur si simplu din motivul ca acestea nu se refera la iesirea minorului din tara, ci au ca obiect alte situatii.
daca mi-am permis sa pun aceasta intrebare a fost pentru unicul motiv ca, desi i s-a explicat ca nu poate iesi din tara cu minorul fara o procura din partea tatalui acestuia,( avand la baza hotarea instante ce cuprinde tranzactia) mama minorului considera ca poate - citez - "pacali vamesii. nu stau ei sa citeasca."
Motivatia ei mi s-a parut pur si simplu jignitoare in primul rand fata de tatal minorului cat si fata de atoritatile vamale. Astfel am avut curiozitatea sa aflu daca au existat cazuri de astfel de "pacaleli". Va multumesc.
Acum 2 ani nu era vb de autoritate parinteasca ( nici acum nu e vb de custodie- nici pe hot , nici ca si concept), ci de incredintare catre un parinte spre crestere si educare, asta inseamna ca era (si inca este) singurul parinte care raspundea si lua decizii pentru minor.. asa ca un acord al celuilalt parinte nu era necesar. Celalalt parinte avea si are dreptul de a pastra legatura cu minorul, ceea e altceva.
de aceea va intrebam ce scrie exact in acea hot referitor la treaba asta cu copilul, ca restul nu conteaza.
Nu se pune problema de pacalit un vames.. iesi daca hotararea si legea permite, altfel nu
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Aveti mare grija, eu incerc cu tot cu custodie unica in fapt sa ma mut in SUA si m-am trezit ca nu pot din cauza ca in hotararea de divort se mentioneaza ca tatal are dreptul la legaturi cu minorul. Pentru stabilirea domiciliului minorului in alta tara, mai ales UE si nu numai, este nevoie de acordul tatalui. Eu m-am si trezit prin procese cu fostul sot, tatal minorului, pentru aceasta decizie de schimbare de domiciliu pe care nu vrea sa mi-o dea. Cred ca si Dvs. va trebui sa mergeti in instanta sa obtineti acordul instantei care sa suplineasca acordul tatalui. Altfel, daca tatal copilului vrea sa va puna piedici va puteti trezi ca va acuza de rapire internationala sau mai stiu eu ce. Tot ce am scris aici este din propria mea experienta, va rog sa aveti in vedere acest aspect, eu nu sunt avocat si nu va pot da sfaturi.
Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului in afara tarii impreuna cu minor diana lazar diana lazar Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani si prin hotararea de divort copilul, atunci in varsta de 6 ani, mi-a fost incredintat (custodie unica). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Custodie minor micky10 micky10 buna ziua. as avea si eu nevoie de niste sfaturi.sunt divortada din anul 2012.la divort custodia minorului in varsta de 6 ani mi-a fost incrdedintata ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)