avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit prima casa inainte de divort, fara ca sotia sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit prima casa inainte de divort, fara ca sotia sa fie codebitor

Buna ziua,
Tocmai am depus cu sotia actele de divort, prin acordul partilor, urmand sa revenim in 30 zile pentru decizia finala. impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei s-a facut pe cale amiabila. Insa in acest timp, pana la obtinerea hotararii de divort, pentru a-mi putea cumpara o garsoniera prin programul prima casa, am nevoie de actele de divort si intrucat sunt presat de timp, ce alta cale legala exista pentru a incheia contractul de credit doar pe numele meu, fara a mai fii implicata sotia? Exista vreo conventie prin care sotia sa semneze ca nu are nici o pretentie de ordin material asupra bunurilor dobandite din acest moment?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 11:26, 11 Mai 2012
Presupun ca in cel mai rau caz, bun comun va fii doar suma de avans si cat am mai achitat cat timp inca am fost casatoriti, pana la pronuntarea divortului, apoi automat fiind divortati, se intelege ca doar eu voi plati acest credit.
Constat ca ati inteles foarte bine explicatia
Eu constat ca nu

gabiistancu a scris:

Presupun ca in cel mai rau caz, bun comun va fii doar suma de avans si cat am mai achitat cat timp inca am fost casatoriti, pana la pronuntarea divortului, apoi automat fiind divortati, se intelege ca doar eu voi plati acest credit.


Daca nu incheiati o conventie in prealabil, daca nu reusiti sa intabulati bunul ca bun propriu, bunul e comun, supus partajului. Nu e bai decat taxa de timbru si/sau alte cheltuieli, pt ca intr-adevar in cadrul acestui partaj se va stabili ca aveti s-o despagubiti cu o mica suma pt avans.

Deci asta e, daca dvs cumparati acum si la cumparator scrie X-ulescu casatorit cu.. nu e de bine.
Sunt de parere sa terminati cu divortul si apoi sa cumparati cate bunuri puteti
Am fost la notar si mi-au spus ca nu se poate face nimic atata timp cat suntem casatoriti inca, toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, chiar daca cererea de divort a fost depusa. Cel mai bine este sa astept decizia de divort. Multumesc.
Poate acum intelege si domnul avocat ca v-a spus o prostie. Si poate pe viitor cititi cu atentie ce vi se spune.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Precontract achiziție apartament înainte de căsătorie. care va fi situația bunului după achitare, va trebui să-l împart dacă pe contract voi apărea ca fiind căsătorită? cosmina14 cosmina14 Buna ziua, Sunt divortata de 9 ani si in prezent am o relatie cu un domn . In momentul de fata am achizitionat o casa ,urmand ca in luna august anul acesta ... (vezi toată discuția)