avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare somaj

Bunaziua.
Am primit somaj timp de 9 luni de zile insa cineva de la somaj mi-a gresit calcularea lui si acum trebuie sa returnez inapoi o suma de aproape 600 lei.
Am primit o noua decizie de calcularea somajului impreuna cu un titlu executoriu in care mi se spune cat trebuie sa dau inapoi. Am atacat in instanta la conflicte de munca si asigurari sociale insa instanta mi-a trimis cauza catre contencios administrativ si fiscal obiectul judecatii fiind legea 188/1999 privind functinarii publici.
daca am cerut in cerere sa fiu exponerat de aceasta suma si sa fie tras la raspundere cel care mi-a gresit as putea avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 29 Mai 2012
@ pneagu
am intrebat daca este functionar public intrucat nu vad de ce se judeca la Sectia de Contencios administrativ si nu la cea de Conflicte de munca ? ... nu am scris ca exista o alta lege pentru functionarii publicii ....

Asupra acestei probleme a mai fost purtata o discutie ce instanta este competenta ...
nu sunt functionar public. sunt doar un bugetar. vroiam sa stiu daca instanta poata sa ma exonereze de returnarea acestor bani cumva, pentru ca nu ii platesc nici in ruptul capului.
Instanta nu poate sa va exonereze de plata , insa dvs trebuie sa formulati cerere de chemare in garantie a functionarului care v-a calculat indemnizatia respectiva .. in aceasta situatie, solicitati instantei ca AJOFM-ul sa comunice numele persoanei care a afcut calculul sau numele persoanei care a aprobat plata acestei indemnizatii pentru a fi introduse in cauza ca chemat in garantie.
nelu2 a scris:

in contestatia mea am cerut acest lucru si anume:
Obligarea intimatei sa isi recupereze prejudiciul cauzat de la functioarul public care se face vinovat de acesta, cu trimiterea cauzei catre instanta de judecata competenta sa rezilve capatul de cacere.
Probabil ca de aceea instanta din conflicte de munca mi-a trimis cauza catre contencios administrativ.
N-am cerut chiar specificat treaba cu cererea de chemare in garantie ca nu am stiut.

In acest caz, cred ca s-a declinat competenta instantei in favoarea celei de contencios administrativ ...

Ceea ce ati solicitat dvs nu este corect , intrucat nu are cum sa oblige AJOFM sa-si recupereze banii de la acel functionar .. vedeti mesajul precedent postat de minca , ca sa nu mai repet ceea ce am scris.

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Abuz si bataie de joc ContSters290705 ContSters290705 La tatal unei cunostiinte in 2008 i-a fost recalculata pensia aceasta crescand de la 800 lei la 2100 lei sesizand ca ceva nu este in regula sa adresat ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie de somaj mataselg mataselg buna ziua am fost reintegrat in urma unei concedieri numai ca angajatorul nu a pus in executare in totalitate hotararea judecatoreasca. momentan sunt in faza ... (vezi toată discuția)