Tatal meu a murit acum 3 luni si as dori sa obtin certificatul de mostenitor,dar el nu are nici un bun pe numele lui.As dori sa stiu ce acte sunt necesare pt obtinerea lui.Traieste mama si mai am un frate mai mic.Va multumesc ast rasp urgent
Tatal dansului fiind decedat dupa 1 octombrie 2011, inseamna ca acceptarea pe NCC se face numai sub beneficiu de inventar. Poate are nevoie numai de calitate pentru a se prezenta la dezbaterea altei succesiuni unde prin retransmitere de la tatal dansuklui poate fi mostenitor. Evident nu se exclude nici ce ati spus cu uzucapiunea.
Tatal meu nu are nici un bun pe numele lui,absolut nimic.A avut masina luata in leasing dar ia luato firma de leasing ca nu platise rata,a vandut apartamentul care era pe numele lui si al mamei mele acum 3 ani si a cumparat o casa la curte fara acte doar cu chitanta de mana de la un fals proprietar.Acum 3 luni adevarati proprietari au castigat judecata si ne-au dat afara din casa si atunci tatal meu s-a omorat (spanzurat pe 25 ianuarie 2012) si ne-a lasat pe drumuri fara nici un ban.Vroiam sa am certificat de mostenitor in caz ca m-ai putem face ceva sa ne recuperam bani care i-am dat pe casa acelui fals proprietar.Si tatal meu avea o datorie la banci de 6000 lei din cate stim noi. Va multumesc.Ast raspuns daca fac certificat de mostenitor trebuiesc platite si datoriile pe care el le avea daca nu ne-a lasat nimic in urma lui?
Masa succesorala este formata din activ si pasiv ( datoriile).
In conditile legislative actuale puteti accepta mostenirea sub beneficiu de inventar insa trebuie stiut daca se merita.
Daca datoriile sunt mai mari decat activul succesoral ar fi mai bine sa renuntati la mostenire.
Mai vorbiti si cu notarul si apoi reveniti aici pe forum sa ne spuneti ce sfat v-a dat.
Daca va puteti primi banii inapoi de la cel care l-a inselat si suma este mai mare de 6000 lei ( vedeti insa ca sunt si dobanzi si penalitati de intarziere si suma este mai mare) se merita incercat.
Insa, ATENTIE!!!
Problema cu cel care l-a inselat se situeaza insa dincolo de faptul ca veti castiga procesul.
Puteti castiga procesul dar escrocul sa fie insolvabil, astfel ca in realitate veti avea o hartie fara valoare si veti ramane doar cu datoriile de la banca.
Noi am dat pe teren in 2009 32.500 euro dar nu stiu daca putem recupera ceva de la el sa dam adevaratului proprietar pt ca el nu are nimic pe numele lui (escrocul).Si ce imi sugerati sa merg la banca si sa le spun ca tatal meu a decedat si ca nu putem achita in continuare rata?Am sa merg la un notar sa discut problema cu el sa vad ce imi zice sa fac ...
Daca escrocul nu are nimic pe numele lui nu va veti recupera banii chiar daca veti castiga procesul.
In acest timp banca va va executa silit pe dvs. daca acceptati mostenirea.
La ce data a decedat tatal dvs.?
Cred ca ar fi de preferat sa renuntati la mostenire.
Este doar o parere...
Alegerea va apartine.
Vedeti ce va zice si notarul.