Tatal meu a murit acum 3 luni si as dori sa obtin certificatul de mostenitor,dar el nu are nici un bun pe numele lui.As dori sa stiu ce acte sunt necesare pt obtinerea lui.Traieste mama si mai am un frate mai mic.Va multumesc ast rasp urgent
Este bine sa va grabiti sa stiti ce aveti de facut.
Veti mai avea timp de gandire si dupa aceea dar trebuie sa stiti la ce sa va ganditi in concret.
Mie imi pare ca nu se merita sa acceptati mostenirea in situatia data doerece va veti alege doar cu datorii, dar dvs. va veti gandi bine dupa ce veti discuta si cu notarul.
Eu m-am gandit ca trebuie certificat de mostenitor pentru al putea da in judecata pe cel care ia luat lui bani pe casa.Il pot da in judecata sa recuperam cei 32.500 de euro sau macar o parte din ei sa putem da adevaratului proprietar sa ne de-a casa si terenul inapoi fara certificat??
Recomandarea mea este sa acceptati mostenirea pentru ca oricum nu veti putea fi obligati sa platiti datoriile pentru ca acestea se platesc doar in limita activelor.
Puteti recupera banii de la cel care a primit banii printr-o actiune civila dar trebuie sa depuneti si o plangere penala pentru inselaciune si sa deveniti parte civila.
Trebuie sa acceptati mostenirea si sa o dezbateti pentru a putea deveni parte civila.
Zilele trecute am primit de la tribunal o instintare cum ca s-a suspendat procesul pana la gasirea mostenitorilor.Noi nu am facut nici acum certificat de mostenitor deci trebuie neaparat facut pentru a putea continua procesul.Cat costa un certificat?