avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program de sase ore la revenirea din concediu pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program de sase ore la revenirea din concediu pentru cresterea copilului

Am dreptul la program de sase ora la revenirea din concediu de crestere copil, pana la implinirea varstei de doi ani ? Mentionez ca am nascut in mai 2011 si am optat pentru concediu de un an ! Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kinder27 , utilizator 09:24, 12 Mai 2012
Multumesc!
Atentie ,chiar daca exista in contractul dvs. o prevedere , inteleg din ceea ce spuneti ca se refera doar la situatia in care salariata renunta la concediul legal de crestere a copilului pana la 2 ani , poate beneficia de o reducere a duratei normale a programului de lucru cu 2 ore pe zi fara ai fi afectate salariul de baza si vechimea in munca.
Ori dvs. nu ati renuntat la ccc, ci ati ales varianta cu ccc pana la 1 an (la data redactarii art.17 nu era in vigoare OUG111/2010)asa incat daca aveti intr-adevar o clauza de acest gen in viitorul ccm nu va incadrati la situatia descrisa.
Nu va incadrati nici in prevederea din Legea 96/2003,pt.ca se refera la situatia revenirii la lucru inainte ca copilul sa implineasca 1 an.
Aveti dreptate. Dar ce nu inteleg eu este urmatorul lucru: am nascut sub incidenta legii intrata in vigoare de la 1 ian 2011 cu varianta 1 an sau 2. Dar prevederea cu 6 ore apartine unui contract aparut in 2007-2010, deci anterior, cand mamicile nu aveau optiune, stateau 2 ani.
Iar contractul pe unitate s-a "innoit" fara ca cineva sa se gandeasca sa aduca cele doua acte la un acord comun; adica mi se pare ca sunt paralele cand de faprt ar trebui sa se intersecteze undeva.
Nu stiu daca am fost suficient de explicita, dar mi se parea normal ca pana si OUG 96/2003 sa fie modificata in acord cu noua lege din 2011, si sa prevada clar sitatii pentru cele doua variante de CCC. mULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 6h pe perioada alaptarii Dany57 Dany57 Buna seara, Am nascut in septembrie 2012 si am optat pentru a sta 1 an in CCC. Intentionez sa ma intorc la munca atunci cand copilul va avea 11 ... (vezi toată discuția)
Timp redus de lucru taniaiorgovan taniaiorgovan Mai este valabila legea prin care mamele copiilor pana in doi ani ,care se intorc la lucru, beneficiaza de reducerea timpului de lucru cu 25%? Eu am nascut in ... (vezi toată discuția)
Intoarcere concediu crestere copil catalina_cptn catalina_cptn Pe data de 5 martie m-am intors din concediu crestere copil inainte de a face 2 ani de zile (mentionez ca am prins legea veche). Mi s-a spus ca pot beneficia ... (vezi toată discuția)