avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... varianta reparatie fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

varianta reparatie fatada

Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada principala,adica unde fiecare are ferestre,plata sa se faca dupa delimitarea fiecaruia apartament,adica fiecare plateste reparatia in fata la apartamentul lui. Iar la calcane,unde nu se poate face delimitare plata sa se faca dupa cota parte indiviza.Se poate proceda astfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:45, 12 Mai 2012
o sa incerc sa fiu mai explicita:2 apartamente au aceesi cota parte indiviza.Dar unul are 1 singur geam la strada.atat.Celalat are 6ferestre +balcon imens si se intinde pe 2 strazi.Daca se ia dupa cota parte indiviza ,cei 2 ar trebui sa plateasca la fel,eu cu 1 geam, sa platesc costuri imense idem cu vecinul care are 4 ferestre ,si se intinde pe 2 strazi.Daca se face reparatia dupa delimitare eu imi reapar cat e in dreptul ap.meu,la strada adica 1 camera cu 1 fereastra la strada, latura apartamentului x inaltimea = Xmp iar el,la ap. lui,adica 4 ferestre (el are 4 camere la strada).
e clar ca in aceste 2 situatii costurile sunt f diferite.Ati mai intalnit asa situatie?

Dar nu este vorba de cate geamuri aveti la fatada, este o reparatie a partii exterioare a cladirii (in care aveti si Dumneavoastra un apartament) si in care detineti o anumita cota-parte indiviza. Daca suprafetele sunt egale inseamna ca in locul ferestrelor Duneavoastra areti perete,ce reparati cladirea sau ferestrele? Costul unei reparatii la o suprafata dreapta este mai mic decat reparatia unui perete care are statui sau altceva. Nu reparati cladirea pentru vecin, o reparati ca este necesar, daca spune sa dea jos statuile (nu poate sa faca asta) sau ca nu le reabiliteaza?
@thran
Inteleg cum e legea,dar insist asupra subiectului cautand pareri pentru ca eu am un caz special ,si in care ies foarte prost,deoarece NU am am pereti exteriori decat peretele de la acea camera,cu o ferestra.Restul camerelor nu au pereti exteriori,defel,asa e dispunerea aprtamentului,unele camere sunt in mijlocul apartamentului-dezavantaj enorm si din pct de vedere al iluminatului,nu poti aerisi direct,etc.
Am inteles ceea ce spuneti,aveti dezavantaj iluminatul,aerisitul, dar aveti avantaj ca nu aveti peretii reci,ca iarna este mai cald si vara mai racoare.
Daca ati stabilit sa achitati reparatia pe numar de geamuri, este ok,dar va spun ca nu este corect asa,mai ales dupa ce ati afirmat ca este vorba de statui .
Ceea ce ma mira este ca exista apartamente fara pereti exteriori,ma intreb daca nu existau vecinii cum era,sau suprafata totala a imobilului este mai mica pentru ca nu aveti pereti exteriori?
Daca nu exista fatada,mai exista imobilul?
Suma tuturor apartamentelor nu scade cand este vorba de reparatie.
@thran
Exista in imobil si alte ap cu pereti exteriori decat eu si vecinul.Am dat exemplul respectiv pt ca e situatia asta incurcata, adica 2 ap cu aceeasi suprafata utila dar cu dispunere atat de diferita: eu am o suprafata de fatada de 16 mp (4 m latimea peretului dinstre strada al camerei si 4 inaltime),singurul perete care il am la fatada.Vecinul are o suprafata de 96 mp exteriorii-(4 camere,toate la fatada,adica 16 mp x 4=96mp ).va dati seama de diferenta de costuri.

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)
Contributie lucrari fatada andrewculda andrewculda As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din ... (vezi toată discuția)
Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)