avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez

Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e de acord. Patronul vrea,de fapt,sa plec prin demisie.Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 14 Mai 2012
In principiu, nu este obligatoriu ca raportul de munca sa se incheie in baza art.65 C.mun...

art.5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede ca, prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin.3 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; ....

Asadar, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj ...

Insa in cazul in care nu mai sunt incidente celelalte articole, atunci acesta va fi singurul text de lege - mentionat de colega noastra - cu care se poate incheia raportul dvs de munca.
Multumesc.
Eu ma refeream strict la cazul de fata.:)
Avand in vedere ca ati lipsit de la serviciu din noiembrie 2011 si pana azi s-ar putea sa va concedieze pe motive de indisciplina si nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
cue a scris:

Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e de acord. Patronul vrea,de fapt,sa plec prin demisie.Cum ar trebui sa procedez?

in perioada nov 2011 - mai 2012 ati fost in CFS sau ati fost pontat? ati fost in "somaj tehnic"? aceste informatii sunt importante pentru ca s-ar putea ca daca va aflati in unele din ele sa nu mai beneficiati de somaj daca nu intruniti criteriile, iar in aceasta situatie nu mai conteaza modul in care vi se desface CIM.

Alte discuții în legătură

Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)