avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez

Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e de acord. Patronul vrea,de fapt,sa plec prin demisie.Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 14 Mai 2012
Pe 6 aprilie angajatorul mi-a solicitat sa semnez o cerere de concediu fara plata pentru perioada noiembrie 2011-30 martie 2011 si eu am refuzat.Bineinteles ca nu am fost pontat.Nu am fost in "somaj tehnic"( ar fi trebuit sa stiu si eu, nu-i asa ?)
Daca nu ati fost la munca , chiar daca nu are suport legal solicitarea angajatorului, nu aveti cum sa figurati ca prezent la munca .. este mai bine sa figurati in CFP decat cu absente nemotivate, acest din urma caz putand duce la desfacerea disciplinara a c.i.m.

Intr-adevar , ”somajul tehnic” are o alta procedura si ar fi trebuit sa stiti si dvs...
cue

aveti vechime 12 luni in ultimele 24 luni? doar asa puteti beneficia de somaj in caz de concediere pt motive care nu tin de persoana salariatului (art 65 CM).
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, am vechime 12 luni in ultimile 24 luni.Dar, asa cum am mai spus, angajatorul nu vrea sa desfaca contractul de munca cu drept de somaj.

@freelis: iau in considerare varianta cu desfacerea disciplinara a c.m. Ma astept la orice acum.
Este optiunea angajatorului, in acest caz .. nici el nu poate fi obligat sa va incheie c.i.m. cu un articol care sa va dea dreptul sa beneficiati de somaj, dar nici dvs nu puteti fi obligat sa va dati demisia ...

Alte discuții în legătură

Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)