avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog

Am divortat de aproape 4 ani. In urma procesului, instanta a hotarat ca fosta sotie sa aiba dreptul de crestere si educare asupra copilului. la scurt timp dupa divort, aceasta a refuzat sa mai tina si sa mai ingrijeasca copilul, asa ca l-am luat la mine. Pentru ca mi-a fost teama sa nu ma reclame ca l-am luat abuziv, am incheiat cu fosta sotie un document, scris de mana, prin care aceasta declara ca imi da copilul si renunta la toate drepturile ce i-ai fost acordate prin sentinta civila. Mentionez ca de cand am luat copilul nu am mai platit fostei sotii pensia alimentara stabilita. Peste cateva zile copilul urmeaza sa implineasca 14 ani. Intentionez sa deschid un nou proces pt a obtine o hotarare judecatoreasca prin care copilul sa-mi fie dat mie. am urmatoarele intrebari:
- ma adresez eu instantei sau trebuie sa o faca fiul meu dupa implinirea varsei de 14 ani?
- pot cere prin acest proces ca fosta sotie sa plateasca pensie alimentara?
- documentul scris de mana pe care l-am incheiat cu fosta sotie, are vreo valoare juridica? Prin acest act inceteaza obligatia mea de a-i mai plati fostei sotii pensia alimentara sau trebuia sa o platesc in continuare?
Va multumesc tuturor pt ajutorul acordat. La inceputul lunii februarie am avut termen de judecata. Fosta sotie nu a fost prezenta dar a depus o intampinare prin care isi exprima acordul ca minorul sa-mi fie incredintat. Copilul a fost audiat, eu am raspus la 2-3 intrebari si ....GATA. A ramas in pronuntare.
am postat gresit. scuze admin
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
achim_achim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara ionescu mitica ionescu mitica Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti,minorul a fost dat spre crestere si educare,fostei mele sotii,in urma cu trei ani.Intre timp eu am platit pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)