avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L. cu probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L. cu probleme

Acum 3 ani am cumparat un s.r.l.care era pe pierdere. Am reusit sa-l aducem pe profit cu multa munca. Acum 1 an am renuntat la contabila noastra, si am apelat la un alt contabil. Acesta din urma, acum am aflat, ca a gresit unele acte contabile, si oricum este in urma cu actele pe 3 luni. In acest moment consideram ca ne aflam intr-un impas, si am dori sa stim care ar fii cea mai usoara si rapida metoda de a scapa de aceasta firma. Acum firma nu are datorii catre stat.
Nu am nimic de ascuns, pentru ca nu vrem sa incheiem afacerea. Suntem tineri si am muncit foarte mult sa ajungem aici. Contabilul il plateam cand venea cu actele. Si in ultima perioada ne amana cu ele. Ca le aduce maine, apoi ca sunt gata dupa 2 zile, si tot asa. Problema este ca dansul nu cred ca se simte in stare sa continue cu contabilitatea. A cazut in patima bauturii. Am contactat 2 contabili respectabili, si amandoi mi-au recomandat sa suspend sau sa vand firma. De aceea am apelat la sfaturile Dumneavoastra. Vreau sa fie totul in ordine si in legalitate.. Va multumesc pentru toate sfaturile pe care le-am primit.
Parerea mea este ca nu ar trebui sa existe ideea " nu se poate nimic si suspend activitatea".. Faptul ca ati muncit si ati adus acea afacere sa fie profitabila, consider ca este o greseala sa lasati totul balta.. :wave:
Si ce sa facem atunci? Noi nu stim contabilitate, cele 2 pers. avizate ne-au spus ca nu mai putem continua asa., contabilul nu vrea asa ne mai dea nici macar ultimele acte pe care le mai avem la dansul, si nu stim ce putem face . Suntem cu actele in urma din luna august. Vrem o solutie, sa putem sa contiunam ce am inceput. Ar tb. sa suspendam firma, sa deschidem alta, nu stim.
Procedati cu tact. Recuperati actele si apoi cautati un contabil, care sa va ajute sa aduceti totul la zi. Din cei 90000 de contabili autorizati in tara asta, veti gasi unul sa va ajute.
Am o intrebare:
De cand este infiintata aceasta societate?:luck:
Societatea este infiintata din 1994. Noi am preluat-o de la fostul propretar in 2006 . Si cand am cumparat-o era pe pierdere. Apoi noi am scos-o pe profit.

Alte discuții în legătură

Cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul administrator??? edys_cafe edys_cafe Daca o societate este cesionata, se preda active/pasive, descarcare/predare de gestiune/acte , ce raspundere mai are vechiul administrator??/ Mentinez ca la ... (vezi toată discuția)
Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa prezint cazul unei cunostinte care in urma cu un an jumate a deschis o firma pe numele lui prin care inmatricula masini in Romania pentru ... (vezi toată discuția)