avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L. cu probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L. cu probleme

Acum 3 ani am cumparat un s.r.l.care era pe pierdere. Am reusit sa-l aducem pe profit cu multa munca. Acum 1 an am renuntat la contabila noastra, si am apelat la un alt contabil. Acesta din urma, acum am aflat, ca a gresit unele acte contabile, si oricum este in urma cu actele pe 3 luni. In acest moment consideram ca ne aflam intr-un impas, si am dori sa stim care ar fii cea mai usoara si rapida metoda de a scapa de aceasta firma. Acum firma nu are datorii catre stat.
mai sunt si alte metode nu numai cesiunea partilor sociale. Eu v-as sfatui fie sa ajungeti pe linia de plutire cu partea contabila si sa mergeti inainte cu societatea, fie sa ajungeti la momentul in care nu aveti nici o datorie fata de furnizori si sa inchideti societatea. Legea societatilor comerciale permite.
Daca ultima ta speranta este intr-o retea de net sau site semi-anonim de consultanti, inseamna ca esti intr-adevar intr-o situatie grava.

E bine sa ai in vedere urmatoarele:
Vinzarea mortului reprezinta infractiune in urmatoarele cazuri.

Vinzarea unei societati cu datorii, in vederea sustragerii de la plata impozitelor este infractiune. L31/1990
Art. 280^1. - Transmiterea fictiva a partilor sociale sau a actiunilor detinute intr-o societate comerciala, in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani.

Vinzarea unei societati cu datorii, in cazul in care cumparatorul nu cunostea situatia economica reala a societatii, reprezinta infractiunea de inselaciune si se pedepseste cu ani de inchisoare.

Suspendarea activitatii nu rezolva nimic.

Lichidarea societatii este o solutie, dar va trebui sa rectificati contabilitatea si sa platiti taxele restante.
Mai este o solutie. Corectarea contabilitatii si introducerea actiunii de declarare a falimentului.

Sau continuarea activitatii si corectarea contabilitatii. Cereti un control si rectificarea situatiei.

Alte solutii legale nu exista. Ilegale ar fi vinzarea mortului catre un boschetar cu domiciliul in canal sau unor tzepari de la mica publicitate. Bineinteles, exista riscuri legale serioase.

Alberto Kurtyan



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul administrator??? edys_cafe edys_cafe Daca o societate este cesionata, se preda active/pasive, descarcare/predare de gestiune/acte , ce raspundere mai are vechiul administrator??/ Mentinez ca la ... (vezi toată discuția)
Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa prezint cazul unei cunostinte care in urma cu un an jumate a deschis o firma pe numele lui prin care inmatricula masini in Romania pentru ... (vezi toată discuția)