avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia

cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii exorbitante in disproportie cu obiectele contractelor , nerespectarea confidentialitatii profesionale , lipsa totala de etica , absenteismul in instanta , incompetenta si lipsa elementara bun simt a avocatilor care se prezinta in fata instantei acuzand de obicei capriciile instantei, prelungirea proceselor , cheltuielilor din cauza celor de mai sus si toate astea pe banii si timpul clientului

deschid acest subiect cu speranta ca voi afla cel putin care ar fi pasii legali prin care se pot face propuneri legislative pt limitarea onorariilor si precizarea clara a obligatiilor avocattilor in prezent platesti servicii pe care nu le obtii si in plus daca ajungi la barou pierzi alt timp de asemenea in favoarea avocatului.

ar fi de ajutor un clasament alfabetic al avocatilor din fiecare barou , in care sa-i caracterizam si sa ne spunem povestea vis a vis de "colaborarea " cu respectivii.

in momentul in care o sa fim 100 ...cred ca putem incepe cu nume ...ar fi convingator si deschizatori de drumuri...

ma bucur ca va impartasiti parerile, fiecare avem opinii , invitatia mea se adreseaza clientilor , dar sigur ca sunteti bineveniti si cei care practicati avocatura etc.
Ati intrat pe un site care se numeste "AVOCATnet" pt a jigni avocatii? Vi se pare in regula aceasta atitudine?

Daca ati fost dezamagita de un avocat, mergeti la altul, piata nu duce lipsa de profesionisti in acest domeniu. Daca vreti sa platiti putin atunci nu mai va luati avocat.
Acesti oameni invata toata viata, nu urmeaza niste studii ani de zile de dragul de a avea o diploma si apoi iau banii oamenilor. Dar in general, unele persoane vor ca toata lumea sa aiba salariul de 1000 lei pe luna oricat ar munci si ar invata (pe sistemul "sa moara si capra vecinului"). Acesti juristi, au facut ceva toata viata pt a isi permite sa ceara astfel de onorarii.

Evident ca, de cele mai multe ori, se cere o plata anticipata a onorariului, cum ar fi sa primeasca banii dupa ce a stat in instanta 3 ani cu un dosar, iar eventual clientul sa se si razgandeasca si sa nu ii mai dea banii.

Daca ati intelege sistemul juridic nu v-ati mai grabi sa judecati si sa criticati avocatii, generalizand, deoarece de multe ori nici clientii nu sunt mai straluciti, urmarind sa ofere cat mai putini bani sau chiar deloc.
Intelegeti ca soarta proceselor nu depinde de avocat in totalitate, acestia doar apara interesele, asadar daca platiti un avocat nu va poate garanta nimeni ca veti si castiga, deoarece nu el da solutia.

Doriti servicii de calitate, platiti, calitatea nu vine gratis...e valabil in orice domeniu.

am intrat pe acest site pt ca sunt multi clienti care pot face diferenta..toti muncim ...calitatea muncii difera...nu mi se pare corect din punct de vedere juridic sa platesc un avocat care nu deschide gura la proces care are tupeu pana la nesimtire fata de client vis a vis de cererea acestuia de a-l reprezenta , dar nu e in stare sa citeasca actele din dosar ;

este inuman sa platesti si sa te umilesti pt dreptul tau fata de un individ care iti ia banii , iti mananca timpul si nervii

nu instantele sunt tampite ci avocatii incompetenti morti dupa castiguri nemuncite care iau un nr de procese prea mare evident ca nu-s in stare sa reprezinte cauzele , procesele se lungesc oamenii pierd timp bani nervi din cauza lacomiei avocatilor...

in alta ordine de idei nu exista avocati e punctul meu de vedere...nu am cui ma adresa pt asistenta juridica ....

e dreptul dvs sa va simtiti asa cum doriti si sa va bucurati ca simtiti

nu ma intereseaza cum va simtiti

ma intereseaza ceea ce mi se intampla mine , iar eu incerc sa stabilesc un contact cu societatea civila nu cu avocati, aropo avocatii fac parte din societatea civila?




Societatea civila vorbeste mult si face putin.
Ameliorarea profesiei de avocat
Asociatie Impotriva Malpraxisului/Abuzurilor Avocatilor

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
liliana11, utilizator
O nuvela in topic! B-)

-Domnu’ advocat, am venit sa ma aparati in procesul cu fratele meu care vrea sa-mi ia averea lasata de tata cu limba de moarte !
Mos Gheorghe inhamase caii si venise la oras cu noaptea-n cap, la Domn’ Advocat Jorj L.. de care auzise in sat, de la un cumatru pe care il aparase intr-un proces de mostenire si pe care il castigase.
- Omule, hai la tribunal sa vad dosarul si pe drum imi povestesti ce te doare.
Intorsi de la tribunal, avocatul ii spune:
- Bade Gheorghe , nu pot sa iau procesul, pentru ca nu ai cum sa castigi.
- Domnu’ advocat, iti dau simbrie buna (si scoate 1000 lei din chimir)
- Nu pot primi !Nu poti castiga! Mergi cu sanatate.
- Atunci maa.. duc la domnu’ Manughevici care mi-a cerut 500 dar eu am vrut la matale…ca mi-a zis cumnatu’!
- Mergi cu sanatate unde vrei dar sa nu spui ca nu ti-am spus!

Peste 2 ani, la poarta conului Jorj, opreste o caruta, din care coboara doi flacai, descarca o damigeana cu doua vedre de vin, doua gaste galagioase, legate de picioare si aripi , o putina de branza grasa de oaie si un paner din care iesea osul unei pulpe de porc afumata.
-Buna ziua!Ce-i cu voi mai baieti/
-Buna ziua conasule, iaca am venit sa va aducem in dar cateva bucate, trimise de Mos Gheorghe, care va multumeste pentru procesul cu frate-sau.
-Pai cum? Ati gresit casa.Eu nu l-am aparat.
- N-am gresit, el amai zis ca va multumeste si sa-l iertati ca acum 2 ani nu va crezut.S-a judecat ,rejudecat si rejudecat si n-ar fi cheltuit peste 3000 lei degeaba, cu 3 avocati daca va urma sfatul.N-a putut sa castige si partea de mostenire a fratelui.Acum este si bolnav si inainte de toate va roaga sa-l iertati si sa primiti acest dar pe care il meritati.

N.B.: Nu-i nuvelea ci caz real, petrecut in anii ’40.Oare atunci erau alte valori ale profesiei?Chiar s-au pierdut/depreciat/modificat, in timpul comunismului , valentele adevarate ale profesiei de avocat ?
Postfata: Dupa 1944, in podul casei conului Jorj(de origine sociala burghez!), a fost gasita o lavita plina cu “bilete de mana” in care zeci de clienti cu profesia “taran sarac” se angajau sa plateasca dupa proces “domnului avocat Jorj L.”, sume intre 200 si 300 lei ce reprezenta onorariul de avocat in “dosarul nr.X”(copie depusa la dosar).
Banii nu i-a mai vazut niciodata dar cand iesea in baston pe promenada, toata lumea se grabea sa-si scoata palaria (Trece d-l avocat JORJ L!!).La piata, taranii il imbiau sa ia de la ei numai bunatati proaspete, dupa ce erau intrebati cum ii cheama iar dupa nume le spunea din ce sat sunt si ce mai fac fostii lui clienti (consateni ai vanzatorului) !!!!
Conu' Jorj sa ai sanatate ca am auzit de matale ce om bun esti!
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului! crina_r crina_r Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :( Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, ... (vezi toată discuția)
Propuneri de onorarii minimale la avocati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt curios sa aflu ce onorarii minimale considerati ar fi corect sa fie aplicate. Unii se tem ca acestea vor deveni litera de lege pentru clienti si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)