Am tot intalnit in anunturi legat de locuri de munca, termenii de contract de munca si contract de colaborare.
Exista vreo diferenta(e) intre cele doua?In caz pozitiv, as fi foarte recunoscatoare d-lui/d-nei care m-ar putea lamuri in cea ce priveste cele doua.
Defapt as vrea sa stiu mai multe despre termenul de contract de colaborare.Este acelasi cu cel de contract de munca?Daca nu,prin ce se diferentiaza?
Luand in calcul ipoteza in care sunt diferente intre ele, exista si posibilitatea ca una sau mai multe dintre acele diferente, sa dea dreptul persoanelor aflate in cocediu pentru cresterea copilului/prelungire a concediului de maternitate sa semneze astfel de acte(ma refer la contract de colaborare)?
am reciti de cateva ori mesajul d-nei avocat,dar nu cred ca pot trage aceeasi concluzie cu d-na/dra consilier...Defapt nu pot trage nici o concluzie,legat de situatia mea.Poate si din cauza ca nu stiu sa interpretezi toti termenii.Nu stiu ce sa fac...Mai astept si alte raspunsuri
Puteti incheia un contract de colaborare, dar in aceasta situatie nu mai beneficiati de indemnizatia acordata pentru CIC, ci doar de stimulentul care se acorda potrivit OUG nr.148/2005.
Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată OUG nr.148/2005 , şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului şi solicită dreptul la stimulent, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
Multumesc mult tuturor care mi-au raspuns cu informatii...
Mai am insa o nelamurire. Dl consilier a adus in discutie acel stimulent care se primeste in cazul in care se suspenda indemnizatia. Acel stimulent se primeste si in al treilea an de concediu maternal,in cazul in care acesta se prelungeste?Probail pare absurda intrebarea,avand in vedere ca prelungirea concediului de maternitate este fara plata,,dar mi-ar placea totusi sa mi se raspunda.
Parerea mea este ca acel stimulent se acorda tot pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Deci, pentru cel de-al treilea an nu veti mai beneficia de acest stimulent.