avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce inseamna custodie totala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce inseamna custodie totala?

buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:47, 21 Mai 2012
despre copil spune k ia ramas locuinta comuna.k tatal plateste o pensie de intretinere si restul ramane la latitudinea mea cu program de vizitare.fostul sot ar vrea sa ma sune o data pe saptamana si odata la 4,5 luni sa vada copilul dar el are altele in plan si nu vreau sai acord aceasta placere.deci cum as putea face?nu prea ii pasa de copil,nu ia pasat decand sa nascut,dar o face de dragul familiei lui k asa la invatat mama.eu as vrea sai cer si un consult psihiatric,as putea?ce ma sfatuiti?
Conditiile in care se poate realiza divortul prin acordul sotilor la notar sunt prevazute de art. 375 alin. 2 Noul Cod Civil.

In aceste situatii, notarul trebuie sa constate acordul sotilor si ca acestia convin asupra "tuturor aspectelor referitoare la [...] exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea locuintei copilului dupa divort, modalitatile de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii, precum si stabilirea contributiei parintilor" pentru cresterea copilului.

Ar trebui ca in acea incheiere pe care a redactat-o notarul pentru stabilirea divortului ar trebui sa fie prevazute si aspecte referitoare la modalitatile prin care tatal pastreaza legaturile cu minorul. Daca notarul va spus doar verbal ca "ramane la latitudinea" D-voastra, cred ca nu a procedat tocmai corect, lasand nesolutionata o problema destul de importanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Patrick_, utilizator
daca este la ltitudinea dvs. atunci nu vad care este probleme sa actionati cum considerati...este nemultumit? poate face actiune in instanta
pai e cam nemultumit,ptr ca dansul vrea si in caruta si in teleguta,adik o data la jumate de an cand are chef si cate un telefon la saptamana sau la luna,iar eu nu sunt dispusa sa mai 'danses dupa dansul'.mi se pare prea mult sa vii sa sifonezi copilul dupa ce cat de cat te uita numai asa k sa vezi dak mai traieste si un fel de lasa k 'proasta'se chiunuie si il face mare.deci eu sa vrea sa rup orice relatie dar nu stiu cum sa procedez,am si niste filmulete pe tel cu el infidel si apoi ii pare rau de banii cheltuiti in casa si tot ceea ce am facut k deh au fost banii lui,etc.as vrea sai cer si o expertiza psihiatrica,dak se poate.ce credeti si ce ma sfatuiti?
Doar prin decaderea din drepturile parintesti s-ar putea "rupe" total legatura din tata si copil. Iar asa ceva nu e usor deloc.
Pentru infidelitatea tatalui, sigur nu veti putea obtine asa ceva, pentru ca infidelitatea nu are nici o legatura cu modul in care se comporta el cu copilul.

Despre expertiza psihologica, nu am prea inteles ce vreti sa spuneti. Cine sa fie expertizat? Tatal sau copilul? Si pentru ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna minor danababei danababei Ce inseamna custodie comuna a unui minor?Acum sunt in divort,copilul de 5 ani sta cu mine in Gura Humorului,exsotul la 80km.Nu doreste ca instanta sa-mi ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Divort IoanaMihai12 IoanaMihai12 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns avizat la urmatoarea problema: Sunt casatorita si am o fetita in varsta de 5 ani. Sotul vrea sa divortam invocand ... (vezi toată discuția)