avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Momentul aplicarii pedepsei complementare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Momentul aplicarii pedepsei complementare de interzicere a unor drepturi

Buna seara! Am intalnit o intrebare pentru care ma chinui sa gasesc un raspuns..cel putin pentru prima parte."6. La ce moment se aplica si la ce moment incepe executarea pedepsei complementare a interzicerii unor drepturi?" Executarea stiu ca incepe dupa executarea pedepsei, dupa gratiere sau dupa prescriptie. Totusi ea cand se aplica propriu-zis?La ce moment?Va multumesc.
Inca ceva, care poate va ajuta.Exista si o exceptie de la regula conform careia pedepsele complementare se executa dupa ex. pedepsei inchisorii sau dupa gratiere. Degradarea militara se aplica imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamanre.
Iar in cazul amnistiei postcondamnatorii , pedepsele complementare nu se mai executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)
Amnistia postcondamnatorie - efecte asupra pedepsei principale si complementare maite21 maite21 Amnistia postcondamnatorie are ca efect redobândirea, de drept, a gradului militar pierdut de către cel condamnat, în urma aplicării pedepsei complementare ... (vezi toată discuția)