avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare?

la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare (fara gr. de munca)
In concluzie este mai important venitul. Evident. Acesta poate sa creasca si de trei ori, fata de venitul mediu, pe cand perioada de cotizare doar de 1.5 ori, maxim.
Daca punctul mediu anual nu se modifica, in cazul cotizarii o perioada de 42 de ani, in loc de 35, pensia va fi mai mare cu raportul 42/35, adica cu 20%.
Si daca se iese cu pensie anticipată dar fără penalizare, cu un stagiu de 40 de ani si cateva luni, acest coeficient se va mai aplica la indeplinirea vârstei standard sau se poate pierde?

Carp Mircea a scris:

Majorarea cu 5% a punctajului lunar de la art.99(1)se acorda pentru lunile lucrate dupa indeplinirea varstei standard de pensionare si numai daca s-a realizat stagiul minim de cotizare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Punctajul pensie DumitruIon DumitruIon Cum se obtine valoarea finala a coeficientului punctaj de pensie? Dupa obtinerea punctajelor anuale si adunarea lor LA CIT SE IMPARTE? La stagiul complet sau ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie - absurditate...?! fergus fergus Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni ... (vezi toată discuția)