avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune frate

Va salut,

Am urmatoarea situatie: fratele (bun) decedeaza, de pe urma lui ramanand o proprietate. La succesiune vin: eu, mama noastra (a mea si a fratelui decedat) si un frate mai mic (consangvin - dupa tata, dintr-o casatorie ulterioara). Fratele decedat nu era casatorit, nu avea copii.

Stiu ca dupa noul cod civil (sau asa era si inainte, nu stiu clar) se face o demarcare dupa "ramuri" (frati buni, consangvini si uterini).

V-as ruga sa ma lamuriti cum se face exact partajul succesoral.

Mentionez ca proprietatea pe care o avea fratele si pe care o dezbatem acum, era un bun dobandit tot prin mostenire, dar ca urmare a succesiunii de pe urma tatalui nostru, la care am renuntat in favoarea lui: eu, fratele vitreg de mai sus si mama acestuia.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: sharpeagle , utilizator 00:48, 23 Mai 2012
Daca doriti oe cale amiabila faceti la notariat conform imobilul fiind evaluat conform unei grile imobiliare destinate pt uzul notarilor.

In instanta nimeni nu va poate opri sa cereti o contraexpertiza....
Va multumesc pentru raspunsuri. Va mai retin cu o intrebare, iertare daca abuzez. Grila asta este in concordanta cu cota actuala de piata, sau e actualizata la cativa ani? Ca sa stiu ca le incadrare de evaluare sa ma astept...
Grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor se intocmeste in fiecare an.
Realizati ca noi discutam public si ca ceea ce v-am putea spune dvs. poate fi folosit si impotriva dvs. ?

Eu raspund pe forum cu preponderenta in materie de mostenire pentru ca jumatate din ea e curata matematica.

Dar dincolo de asta, lucrurile nu sunt in alb sau negru, ci comporta o varietate de nuante de gri. Ca sa nu mai vorbesc de situatia in care, in drept, poti demonstra ca albul e negru daca uzezi de o vasta bibliografie.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
romascanu, moderator
E adevarat, aveti dreptate, inca o data multumiri pentru raspunsuri. In ultima instanta voi apela la un avocat cu expertiza in succesiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Ajutor ptrscmircea ptrscmircea tatal meu a murit in ianuarie inca nu am facut succesiunea suntem 3 frati si mama deci 4 stiu ca se va imparti totul in 4 dar mama si sora mea vor sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana69 roxana69 Daca tatal meu (decedat) a mai avut un fiu dintr-o alta casatorie care vine la succesiune (apartament cu 3 camere )in cota de 3/16, eu am 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)