avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu tot...

Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu tot, si te duci la bancomat sa scoti banii pe pe cardul gasit, la ce se incadreaza asa ceva?

Stiu ca un portofel gasit trebuie returnat la politie. Dar banii din portofelul gasit sunt bani gasiti(nu furati), si chiar daca nu returnezi portofelul mare infractiune nu e, probabil amenda ceva (in cazul putin probabil cand se afla si se dovedeste ca X a gasit portofelul lui Y)

Dar acum, daca X gaseste portofelul cu cardul si cu pinul si de duce fuga fuga la un bankomat si scoate banii (in afara faptului ca e mult mai usor de identificat/dovedit fiinca majoritatea bancomatelor au camera video) se considera ca banii care-i scoate din bancomat sunt furati sau gasiti?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 30 Octombrie 2016
J H a scris:

de mai december, pe termen scurt este o tactica buna, insa pe termen lung... nu prea!

Acum sa nu intelegi ca eu iti dau sfatul sa fii nesimtit cu profesorii, insa nici daca dai din cap atunci cand n-ai inteles nu rezolvi nimic.
Gandeste-te ca daca acum ai o baza de cunostinte neclarificate n-o sa te ajute deloc in viata profesionala...
E posibil ca pe baza notelor sa ai unele avantaje de scurt durata, insa lipsa intelegerii problemelor o sa-ti aduca doar greutati.
In fine.. e usor de dat sfaturi atunci cand nu mai depinzi de toanele vreunui profesor sau asistent, insa totusi incearca intotdeauna sa aflii de ce e asa si nu altfel...

Oricum: sarbatori fericite!

Evident ca intreb si incerc sa lamuresc tot ceea ce nu inteleg; era vorba ce-i de facut atunci cand am o opinie diferita fata de cea a profesorului (totusi, asemenea situatii sunt rare).

Sarbatori fericite si tie!
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2008
december, utilizator
Este vorba de ""insusirea bunului gasit"",fapta prevazuta si pedepsita de legea penala.Conditia realizarii infractiunii este aceea de a nu preda organelor de politie bunul gasit in termen de 10zile.Nu poate fi vorba de furt.
Am si eu o intrebare. Mama mea a are un cont deschis la o banca, in care i se virau salariile. In urma cu 2 saptamani aceasta a decedat, iar banii de ajutor de inmormantare au fost virati de firma angajatoare in acest cont de salariu. Eu am retras o parte din acesti bani de la ATM din acest cont pentru cheltuielile de inmormantare (justificabile prin chitante) intrucat mama mea imi comunicase codul Pin dinainte sa moara. Acum fostul concubin al mamei a notificat banca de decesul mamei, iar acestia au blocat temporar contul. In momentul in care eu am fost la banca si am intrebat de motivul blocarii contului mi s-a spus ca toate informatiile sunt confidentiale. Totusi, acest domn a reusit sa blocheze contul desi nu era casatorit legal cu ea, nu are drept de mostenire, nu a avut nici macar o copie dupa certificatul de deces. Mai mult, de la banca i s-a comunicat si suma virata in cont ca ajutor si cat a mai ramas in acest moment in cont, informatii care in mod normal erau "confidentiale". Eu am demarat deja procedura de succesiune pe cont la un notar, intrucat numai asa voi mai putea avea acces la acest cont. Domnul acesta vrea acum sa ma dea in judecata pentru ca am cheltuit o parte din banii din cont.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Avea acest domn dreptul sa notifice banca fara nici un document, si acestia sa blocheze contul?
2) Pot fi acuzata de ceva pentru retragerea de bani din cont, daca PIN-ul mi-a fost comunicat de mama mea dinainte sa moara?
Tatal meu a fost in coma, iar apoi a decedat. Sotia tatalui meu, i-a folosit cardul ca sa scoata in mod repetat sume mari de bani, de cand era in coma si inca 3-4 luni dupa ce a decedat (am extrasele de cont de la banca, incepand cu data de cand a intrat in coma profunda pana in prezent)
Precizez faptul ca era contul de economii al tatalui meu, contul personal si nu am cunostinta sa-i fi dat PIN-ul anterior intrarii lui in coma. La intalnirea de la notar, sotia tatalui meu, a declarat ca nu stie de existenta vreunui cont bancar de-al tatalui meu (intalnire care a avut loc ulterior extragerilor de bani din cont)
Eu, ca fiu mostenitor, urmeaza sa o actionez in instanta pt succesiune.
As vrea sa stiu daca o pot incadra la furt-insusirea bunurilor (portofel-card-PIN) sau altele...acei bani facand parte din masa succesorala, dupa deces...
Rog, ajutor...multumesc..
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
doviende, utilizator
Acei bani fac parte d8n masa succesorala în funcție de mai multe aspecte.
Pe furt nu aveți șanse.
Banii oricum i-a folosit și pentru tatăl dvs.

Ar fi bine sa mergeți cu actele la avocat ca sa înțelegeți situația și ce ar fi de moștenit ca sa știți cat se merita sa va judecați sau dacă e mai bine sa va înțelegeți.
O consultanta juridica la avocat nu va costa mult și dacă deschideți aiurea proces mai mult ați putea să pierdeți decât sa câștigați în raport de mai multe aspecte juridice și de fapt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe card electronic? celdecolo celdecolo Am reclamat sustragerea din casa a unui card impreuna cu hartia pe care era scris codul PIN .De pe card s-au extras toti banii,evident fara voia ... (vezi toată discuția)
Gasit bani in bancomat Dramaqueen Dramaqueen Buna ziua. Ieri m am asezat la coada la un bancomat, sa mi verific soldul. In fata mea, un barbat vorbea la telefon si cerea indicatii despre cum sa ... (vezi toată discuția)
Furt intre concubini !!! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei ... (vezi toată discuția)