Buna ziua ! Am sa redau cit se poate de scurt si concis . Am aflat in oct.2011 ca un teren ce este amplasat vizavi de casa bunicilor este deja vindut. Am aflat cine ar fi cumparatorul eu cu fratii mei nefiind vanzatorii acestui teren.Acest teren a fost trecut in titlu de proprietate de catre mama mea cu posesoarea terenului , in prezenta functionarilor primariei .Mama mea fiind proprietara unui teren ce era in vecinatatea persoanei cu care a facut acest schimb si aceasta avind extinderea gospodariei pe terenul mostenit de mama mea , au hotarit mergind la primarie si dand declaratiile necesare sa faca schimbul de terenuri considerind ca asa este crestineste sa nu obligi pe cineva sa isi distruga agoniseala. Bun , au trecut terenurile asa cum au dorit in fata functionarilor primariei au primit titlurile de proprietate conform legii . Din anul 1993 , pina anul trecut terenul a fost muncit de mama mea si respectiv noi deoarece mama a decedat . Mama e decedata , fratii mei nu au avut ca si mine posibilitate sa facem succcesiune , eu fiind de 4 ani bolnava [am un cancer limfatic , un accident de circulatie si ma deplasez cu greutate ] , munceau cum puteau terenul , nedorind vinzarea lui .Am aflat ulterior ca ei sau judecat intre neamuri lor [ma refer la cea cu care s a realizat schimbul
] , nu au declarat la judecata ca au facut acest schimb si nu au prezentat titlu de proprietate unde se vedea clar ca acest teren nu mai este proprietatea lor , inducind probabil in eroare persoanele autorizate de aceasta situatie . In plus , asa cum ei au stiu de situatie trebuia sa ne anunte ca se judeca ca nu i clara treaba lor intre ei . Probabil la judecatorie a dus actele vechi , ceva acte unde intradevar se veda ca a fost o ruda mostenitoare dar ma repet in fata primariei s a realizat schimbul . Tot anul trecut intrebind persoana cu care mama mea a facut schimbul ce este , ce i cu vinzarea proprietatii noastre , nu ne a dat raspuns. In schimb in martie 2012 , la 4 luni si de cind am intrebat ce sunt discutiile cu vinzarea am fost sunata si amenintata ca sa dau de buna voie terenul , sa mi vinda un nepot de al persoanei proprietatea ce este a noastra de17 ani mai bine. Ca ma executa , ca nu i corect, eu spunindu i sa nu faca modificari in actul de proprietate al nostru cu ajutor de la primarie. Acum o luna, primaria ma suna sa mi spuna ca este o eroare in act ceea ce ceruse nepotul rasvratit impotriva tuturor neamurilor lui .Am redat povestea ca exista schimb si imi cer acte si titlu sa il modifice desi in fata lor de comun acord au facut schimb parintii nostri. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face , o sesizare catre primarie desi telefonic stiau , trebuia sa caute acte in arhiva lor caci acolo sunt declaratiile , nu aveau xerox in 1993 sa le dea copii
, nu faceau mutarea terenurilor la ei al nostru la noi al lor decit in prezenta proprietarilor, nu . Acum vor sa anuleze actul de proprietate oferindu mi alt teren dar nu am nevoie , terenul meu e la ei sa si tina ca au extinderi pe el nu i cale de acces , trebuiau sa si faca ordine ei intre ei nu sa ma ameninte pe mine sau trebuia sa puna la dispozitie actele ce redau clar de ce si cum de e trecut terenul . Ma intreb daca eu vindeam terenu sa ma tratez de cancer ce facea acum ? Azi , primaria imi trimite adresa si ma someaza sa vin sa faca modificare in actul meu ce dateaza din 1993 , ca el a cerut certificat de rol si certificat fiscal pe acest teren ce nu i trecut in titlul lui din motivele redate mai sus . Cu mii de multumiri , astept raspuns !
Cel mai recent răspuns:
ioanaiuliana , utilizator
23:32, 6 Iunie 2012