avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand sunt obligatorii studiile superioare sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand sunt obligatorii studiile superioare sau specializarile?

Cum se poate stii daca este obligatoriu prin lege ca pentru anumite profesii sunt necesare studii superioare sau macar niste cursuri de specializare, niste certificari pe care un angajat trebuie sa le aiba atunci cand este angajat la o firma?? De exemplu am vazut ca pentru programatori nu se cere facultatea de informatica sau echivalent, dar totusi sunt cautati doar avand abilitatile si cunostintele necesare... pe care le pot invata doar folosind un PC... Pe de alta parte tot ca exemplu un consilier juridic am inteles ca este obligat sa aiba facultatea de Drept !!
De ce???
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:00, 28 Mai 2012
Definirea profesiilor reglementate si lista acestor profesii reglementate in RO,sunt valabile si pt. cetatenii romani.
In acest sens,nu este lipsit de importanta pt. speta in cauza Lista profesiilor reglementate in RO,prezentata in Anexa 2 din acesta lege...
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca ... pufosme pufosme Buna ziua, Am absolvit facultatea de Inginerie Electrica in cadrul universitatii Politehnica Bucuresti pe programul Sisteme Electrice, iar acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Acte studii programator loredana080380 loredana080380 Buna ziua La o firma IT a fost angajata o persoana pe functia de programator avand urmatoarele studii (atestat profesional ajutor programator+diploma liceenta ... (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala (microintreprindere) Garname Garname Pentru functia de administrator asociatul unui SRL trebuie sa aibe studii economice in cazul in care se angajeaza pe aceasta functie cu carte de munca sau sunt ... (vezi toată discuția)