avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara!
Daca se aproba in instanta raportul de expertiza pentru diferentele salariale neprimite,pot sa cer inscrierea salariului cuvenit in carnetul de munca si in registru unic, Acestea au influenta la calcularea pensiei si a somajului ?
Am lucrat 25 ani la societatea parata iar acum sunt somera
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 28 Octombrie 2012
De unde ati dedus dvs asa ceva ? .. nu scrie in mesjul initial acest lucru , s-a pus o intrebare si atat .. atata timp cat nu este interzis prin lege nu vad de ce este lipsita de o justificare aceasta solicitare? ...:closedtopic:
Buna seara!
In primul rand va multumesc pentru toate raspununsurile profesioniste la problemele mele.
Astazi am primit comunicarea de la instanta de fond,si am castigat recuperarea diferentelor salariale pe ultimii 3 ani (indicii de ierarhizare cf HG 1051/2008)
Va rog sa-mi spuneti daca hotararea de la fond este executorie si definitiva si ce trebuie sa fac pentru a recupera banii.Ce demersuri trebuie sa fac pentru executare silita
Va multumesc anticipat
Niculina Popa
Hotararile pronuntate in prima instanta in litigiile de munac sunt definitive si executorii. In acest sens, o veti putea pune in executare , sub riscul intoarcerii executarii silite, daca veti pierde in recurs.

Pentru a o putea pune in executare sunt doua modalitati:
- executarea de bunavoie din partea angajatorul , sens in care formulati o cerere catre acesta prin care solicitati punerea in executare a hotarii pronuntate si la care atasati copie de pe hotarare

- executarea silita, se face prin intermediul unui executor judecatoresc ...

Daca in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii dvs la angajator pentru a va plati plati acesta nu va achita drepturile banesti, atunci veti putea formula plnagere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prevazute la art.261 C.mun.

Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Va multumesc!
Daca merg la un executor jufecatoresc ,eu trebuuie sa platesc ceva?
Este vorba de suma de 6600 lei plus cheltuieli de judecata
Sunt aproape sigura ca nu vor castiga recursul nu au respectat hotararile de guvern
Cu stima
Veti plati onorariul acestuia .. onorariul care va fi recuperat de la debitor sub forma cheltuielilor de executare . Acestea se stabuilesc de executor prin proces-verbal si se recupereaza odata cu restul debitului, acest act fiind executoriu.

Alte discuții în legătură

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Executare partiala hotarare judecatoreasca rocs rocs buna ziua. O prietena a fost concediata abuziv iar instanta de judecata i-a dat castig in acest caz. Problema este ca angajatorul nu voia sub nicio forma sa ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)