avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Lucrez la o firma de constructii pe post de inginer. Pe un santier coordonatorul de proiect mi-a facut raport de disponibilizare in care zice ca lipsesc de pe santier fara sa-l anunt. Absenta mea de pe santier este motivata de faptul ca , tot pentru interesele firmei, eram pe un alt santier. Pot da in judecata firma? Pot cere si daune morale?
Cel mai recent răspuns: costas2828 , utilizator 09:43, 26 Mai 2012
Am incercat sa abordez subiectul, dar datorita faptului ca muncitorilor le este frica nu vor sa auda de acest sindicat, cu toate ca lucreaza si 300 de ore pe luna. Atunci cand este cazul si mai mult In plus salariilee se dau cu intarziere de 15 - 30 de zile. Exista un salariu de baza peste care patronul adauga cu de lla el putere suplimente (fara o metoda de calcul stiuta).
A mai fost o tentativa de foremare a sindicatului inabusita pein demisii (a aflat conducerea si i-a obligat sa demisioneze - altfel li se desfacea contractul de munca ; conducerea a atras o parte mai mare de muncitori decat cea care vroia sa infiinteze sindicatul si au depus declaratii ca cei care vroiau sa faca sindicatul sunt impotriva intereselor intreprinderii)
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
costas2828, utilizator
Nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizatie sindicala. ...
Pierderea locului de munca ......In aceasta societate nu exista nici un sindicat si pana se urnesc treburile de formare a sindicatului , conducerea are parghia intimidarii.......
Am inteles care este atitudinea angajatorului .. este un abuz din partea acestuia
Trebuie sa existe insa un mijloc de reactie impotriva acestor abuzuri. In alta ordine de idei, ma poate obliga sa muncesc de luni pana vineri - 10 ore si sambata 6 ore - asta permanent, iar concediu obligatoriu doar 1 saptamana vara iar restul iarna?

Alte discuții în legătură

Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara tavitatavita tavitatavita Este adevarat ca nu ma poate concedia pe motiv disciplinar decat daca s-au respectat niste etape? Ei au facut lucrul acesta si m au concediat pe motiv de ... (vezi toată discuția)