avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Lucrez la o firma de constructii pe post de inginer. Pe un santier coordonatorul de proiect mi-a facut raport de disponibilizare in care zice ca lipsesc de pe santier fara sa-l anunt. Absenta mea de pe santier este motivata de faptul ca , tot pentru interesele firmei, eram pe un alt santier. Pot da in judecata firma? Pot cere si daune morale?
Cel mai recent răspuns: costas2828 , utilizator 09:43, 26 Mai 2012
Ca sa inteleg mai bine - Angajatorul nu ne poate obliga sa lucram din ianuarie pana in decembrie de luni pana vineri 10 ore si sambata 6 ore. Este ilegal si deci eu daca vreau pot pleca dupa cele 8 ore de lucru si sambata sa nu vin deloc, dcecat in situatii speciale. In aceste conditii nu ma poate da afara pentru ca nu vin la serviciu.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
costas2828, utilizator
Nu are cum sa va oblige la asa ceva ... in c.i.m. ce timp de munca aveti prevazut?
250 de ore lunar. Dar se pot prevede si 300 de ore lunar? Chiar si cu acordul angajatului, sau este ilegal?
nu are cum sa figureze un astfel de timp de munca .. media ar fi de 170 ore/lunar ..
pai chiar ib ROF este stipulat timpul de 300 de ore de lucru pe saptamana, zice ca in fct de asta e si salarizarea bfiecaruia in firma

Alte discuții în legătură

Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara tavitatavita tavitatavita Este adevarat ca nu ma poate concedia pe motiv disciplinar decat daca s-au respectat niste etape? Ei au facut lucrul acesta si m au concediat pe motiv de ... (vezi toată discuția)