avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie de intretinere

Buna ziua.Nu am mai primit pensie de intretinere pt copil minor de aproximativ 3 ani.Am urmat toate demersurile,fara nici un rezultat.Tatal obligat la pensie are domiciliul in alta tara,iar hotararea nu am putut sa o pun in executare din acest motiv .Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu o indrumare ,unde sa merg si ce sa fac pt a pune capat acestei situatii.
Cel mai recent răspuns: Adriana31 , utilizator 14:09, 1 Iunie 2012
Hotararea definitiva, irevocabila si tradusa in italiana, certificatul de nastere al copilului (tip nou)
Hotararea tradusa in italiana legalizata. Sau va trebui si apostilata? Va multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile.
Nu trebuie apostilata.
Nu exista posibilitatea ca hotararea sa nu fie recunoscuta daca nu este apostilata? Ma scuzati ca tot intreb dar prefer sa merg cu toate actele necesare sa nu fac drumul degeaba. Iar in privinta banilor ,se vor recupera? Nu stiu ce bunuri are dar este incadrat in munca. Va multumesc foarte mult .

Va veti recupera doar sumele cheltuite pentru procedura de executare. Nu veti recupera sumele date pe apostilare, traducere.

Edit: Va trebui sa o apostilati. Nu e inca ratificat tratatul româno-italian
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita - debitor in strainatate! sofia1975 sofia1975 cum pot sa execut un roman care lucreaza in strainatate pt datorii la bugetul local? (vezi toată discuția)
Apostila ENGFULL ENGFULL o hotarare arbitrala pronuntata in romania trebuie apostilata pentru a fi pusa in executare in italia ? (vezi toată discuția)
Inchisoarea cu suspendare GMarilena GMarilena Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va ... (vezi toată discuția)