avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia

buna tuturor, am primit o condamnare de 3 ani cu executare, ramasa definitiva in 2006 , avand in vedere ca la savarsirea faptei eram minor pot beneficia de prescriptie , avand in vedere ca au trecut 6 ani , nu am comis nici o infractiune,si nici nu am calcat in romania de vreo 8 ani, va rog datimi un sfat, ce trebue sa fac si vreau sa sti daca fapta savarsita in minorat beneficiaza de reducerea prescriptiei la jumatate, va multumesc din inima.
Cel mai recent răspuns: pilica , utilizator 21:12, 1 Octombrie 2014
am platit un avocat, a mers dansul la tribunal iam explicat care e problema si mia adus o hartie scrisa de mana cu numarul la dosar,data la care am ramas definitiv,si mia mai scris pe acea hartie ca dupa 8 ani intervine prescriptia,cand iam zis ca la data savarsiri faptei eram minor ma intrebat "de cand sa dat legea asta"? ceea ce nu inteleg e faptul ca: cum as putea sa procedez pt a fi sigur daca a intervenit prescriptia?

Ciudat, domnul acela sigur era avocat? Spuneţi-i că legea,, s-a dat ,, la 1968 şi se cheamă Art. 129 Cod penal . Eu mai mult decât v-am spus deja nu am ce să adaug. Dacă doriţi să fiţi liniştit dvs. că nu veţi avea probleme, aşteptaţi cei 8 ani, reveniţi în 2014 .
Impotriva dvstra exista un mandat de executare a pedepsei,care nu se evapora chiar daca a intervenit prescriptia executarii ,asa ca pana sa se constate prescriptia puteti fi foarte bine incarcerat ,aceasta trebuie constatata numai printr-o hotarare judecatoreasca.Prin avocatul dvstra depuneti o contestatie la executare intemeiata pe art.461.alin.1lit.d. c.p.p.prin care sa solicitati sa se constate prescriptia si sa se anuleze mandatul de executare a pedepsei,daca termenul de prescripție este îndeplinit, iar în cauză nu există date care să ateste faptul că prescripția s-ar fi întrerupt.
as mai dori sa intreb unde pot depune aceasta contestatie: la judecatorie sau la tribunal?, as putea trimite pe cineva din familie ? pt ca in acel avocat pe care lam platit nu pot avea incredere! multumesc f mult pt raspunsuri si sa aveti parte de multa sanatate
.
revin dupa atata timp si tin sa va multumesc pentru raspunsurile oferite care mau ajutat enorm, dar totusi mai am o intrebare care se refera la prietenul meu cu care am facut fapta care la data savarsiri faptei era major
sa inteleg ca fata de prietenul meu care nu a fost in tara inca fapta se prescrie dupa 8 ani, dar ma nelamureste urmatoarea intrebare pe care nu o inteleg de aceia apelez din nou la bunatatea dumneavoastra. in ce termene intervine intreruperea prescriptiei executari pedepsei, tinand cont de faptul ca prietenul meu nu a fost in tara de 9 ani si nu a gresit cu nimic in tot acest timp. va multumesc!

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)