avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Somer sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Somer sau nu?

O persoana a fost data afara de la locul de munca...intra in somaj,nu?Deci cartea de munca i se va tine de catre somaj.
El este si asociat unic la un SRL deci este si administrator.
Este considerat somer sau nu?Adica daca se va angaja peste 3 luni in care sta ca somer.....angajatorul beneficiaza de acei 40 milioane ?

Se poate angaja si sa se primeasca de pe urma lui acei 40 mil,chiar daca este administrator la aceeasi societate in care se angajeaza?(administrator este din Actul constitutiv...el nu este anagajat ca si administrator,nu in cartea lui de munca)
Cel mai recent răspuns: whitescorpion , utilizator 14:14, 23 Decembrie 2008
adelaida_07 a scris:

Pana la urma conditiile in care se acorda indemnizatia sunt:
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de
indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni
premergatoare datei inregistrarii cererii;

b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit
legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;

c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;

d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror
raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut
ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Bine,dar eu atunci pot pune problema astfel:...
a)a fost angajat la veceha firma cu carte de munca de 3 ani...deci a cotizat ultimele 12 luni
b)nu realizeaza venituri deoarece firma lui este infiintata de 4 luni si in bilant nu ii v-a aparea ca are profit,deci implicit nici venit din dividende,iar alt venit nu are.
c)are 23 de ani deci nu se pune problema pensiei
d)este inregistrat la Somaj

Din ce altceva se poate deduce ca are venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Iael Iael Buna ziua , Suntem asociati intr-o societate (s.r.l.) (sot-sotie )angajati cu carte de munca pe durata nedeterminata ,iar unul dintre noi este si ... (vezi toată discuția)
Somaj-asociat firma Gabi_9568 Gabi_9568 Buna seara, Am fost disponibilizata de curand si nu stiu daca pot sa primesc somaj tinand cont ca sunt asociata intr-o firma. Nu realizez nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Venitul unui srl poate fi considerat venitul persoanei care face cerere pt indemnizatie de somaj ? lilit lilit Sunt asociat si administrator la o firma la care am fost si angajata.Contractul de m-ca s-a desfacut cu art.65/1.Problema mea este urmatoarea: Am obtinut ... (vezi toată discuția)