avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cuantum fond de rulment conform legii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cuantum fond de rulment conform legii

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog sa inteleg care este conform legii cuantumul fondului de rulment pe care trebuie sa il platesc? In anul 2011 intretinerea nu a fost mai mult de 300 RON/ luna, si eu am platiti acesti 300 RON la fondul de rulment.

La intretinere mi s-a stabilit un fond de rulment de 450 RON iar pentru cei 150 RON pe care am refuzat sa ii platesc mi se cer acum penalitati. Justificarea a fost ca in 2012 costul facturilor a crescut f. mult si prin urmare trebuie sa platim mai mult la fondul de rulment.

Mentionez ca eu am fost tot timpul cu plata intretinerii la zi, in schimb pe scara unde locuiesc sunt mai multi restantieri. Daca legea nu prevede asta, nu vreau sa acopar eu mai mult la fondul de rulment pentru a acoperi si sumele neplatite de rau platnici.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Asociatia a respectat legea dupa cum ne-ati explicat si-a stabilit cuantumul fondului de rulment. Ati observat ca in lege se foloseste expresia "de regula". In lege se pecifica si ca acest fond de rulment trebuie sa acopere "cheltuielile curente". Ori chiar dumneavoastra spuneti ca in luna aprilie aveti de plata "300 si ceva RON" ceea ce depaseste deja fondul de rulment achitat de dv (300 lei).
Apoi tot dv spuneti ca atunci "cand se va incepe furnizarea caldurii si facturile vor creste". Pai daca intretinerea va creste este normal sa aveti un fond de rulment care sa acopere aceste cresteri, adica mai mare decat acum.
Important este ca acesta crestere a fondului de rulment s-a stabilit pentru toti proprietarii si ca cei care conduc si administreaza asociatia gestioneaza corect fondurile acesteia.
Buna ziua.
Tot despre fondul rulment am si eu niste intrebari si nelamuriri.
1. In cazul in care eu timp de un an de zile imi platesc darile carte asociatie la timp, ce se intampla cu fondul meu rulment?
2. In cazul in care intarzii cu plata unei facturi de 200 RON catre asociatie ( fondul rulment fiind deja platit si fiind in valoare de 50 RON ), si asociatia foloseste fondul rulment pentru plata utilitatilor, este normal ca pe urmatoare lista de plata sa apara aceeasi suma de 200 ron restante si suma de 50 RON fondul rulment ? ( adica de la suma de 200 RON pe luna iunie, pe lista pentru luna iulie ajung sa platesc 250 RON : 200 Ron restanta + 50 Ron fondul rulment?) Nu ar fi normal sa se scada 50 ron din suma de 200 Ron?

Total plata luna Iunie 200 RON
Fond rulment luna Iunie 0

Total plata luna Iulie 330 RON ( luna curenta 80 RON + restante 200 RON + fondul rulment 50 RON )

Va multumesc!
ce se intampla cu fondul de rulment: se foloseste la plata facturilor curente.
Dumneavostra veti vedea acel fond de rulment in momentul in care veti vinde apartamentul.
amvirdan a scris:

ce se intampla cu fondul de rulment: se foloseste la plata facturilor curente.
Dumneavostra veti vedea acel fond de rulment in momentul in care veti vinde apartamentul.

Ok, dar este normal sa imi ceara sa platesc 50 RON in plus sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment MirceaEne MirceaEne Buna ziua. Am si eu niste intrebari si nelamuriri. 1. In cazul in care eu timp de un an de zile imi platesc darile carte asociatie la timp, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Bună ziua . am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri ... LoredanaM. LoredanaM. Bună ziua . Am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri din partea celor care cunosc mai bine situația. Locuim într un bloc unde sunt mulți ... (vezi toată discuția)