avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Respectuos vă rog să mă ajutaţi pentru lămurirea unei probleme juridice pe care o am, în funcţie de timpul de care dispuneţi.
În luna oct. 1992, socrii mei, (mie şi sotiei-fiica lor) ne.au făcut contract de vânzare-cumpărare pentru casa lor şi terenul aferent, cu clauză de întreţinere. Noi ne.am îndeplinit îndatoririle până la decesul acestora şi după. Acum a venit timpul ca noi să facem acte de v/c unuia dintre fii noştri şi trebuie, mai întâi, să intabulăm această proprietate.
Constatăm că în contractul de V/C avem o suprafaţă de 1300 mp. iar în titlul de proprietate, primit ulterior pe numele socrului, există 1448 mp. Nu ştim ce acţiune să facem pentru îndreptare sau cum să procedăm. O persoană autorizată pentru măsurători ne-a spus .fară a se prezenta la faţa locului să măsoare sau să facă alte activităţi, numai pe cele spuse de mine, că în caz că se constată plusuri, nu se poate intabula decât 2% peste ce scrie în contractul meu de V/C.
Dacă puteţi să mă ajutaţi cu un răspuns.
Vă mulţumesc !
Cu mult respect.
AC.
Cel mai recent răspuns: ContSters179040 , utilizator 12:13, 3 Iunie 2012
Bună ziua, (ptr dl Nouldorut)
Mulţumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde.
Noi avem în contractul de V/C 1300 mp, şi în titlul de proprietate, pe numele defuncţilor socri, pe care l-am primit ulterior cumpărarii, 1448 mp. Nu avem Carte funciară. Vrem să facem CF pentru a vinde fiului nostru, cu clauză de întreţinere.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters179040, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare..cadastru auraspacuras auraspacuras Buna,solicit ajutorul DV.poate gasesc aici un raspuns : parintii mei au hotarat sa-mi vanda casa cu teren mie ,ei fiind divortati legal ( partajul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate alexalex555 alexalex555 Bună ziua, În anul 1992, am cumpărat de la părinţii mei, acum decedaţi, cu contr de v-c cu clauză de întreţinere, o casă cu două camere ... (vezi toată discuția)