avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract de vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract de vanzare cumparare imobil

Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un precontract cu potentiali cumparatori care ne-au dat un avans de 40.000 de euro, iar la expirarea termenului de achitare a sumei totale acestia au spus ca nu o au, motivand faptul ca ei depind de banii pe care ii obtin din vanzarea unei garsoniere. Am prelungit precontractul iar acestia tot nu au reusit sa vanda garsoniera, iar acum ne-au trimis o notificare prin care ei ne cer renegocierea pretului apartamentului invocand drept cauza exoneratoare criza economica si prabusirea pietei imobiliare.Tin sa va mentionez ca in precontractul semnat este specificat ca potentialii cumparatori pot pierde banii pe care ni i-au dat drept avans in cazul in care se razgandesc, fara a invoca o cauza exoneratoare de raspundere civila.As vrea sa stiu daca ar fi bine sa renegociez pretul sau sa astept expirarea termenului scris in precontract. Ar avea sanse daca ne cheama in instanta sa castige banii dati ca avans, invocand drept cauza exoneratoare criza de pe piata imobiliara, in caz ca noi nu vrem sa renegociem pretul apartamentului?
Cel mai recent răspuns: varariudenisa , utilizator 17:26, 28 Decembrie 2008
Potentialii cumparatori mi-au trimis o notificare prin care ei spuneau ca sunt de buna credinta, ca nu s-au razgandit si vor in continuare sa cumpere apartamentul dar sa renegociem pretul astfel ca ei sa-si poata vinde apartamentul iar diferenta din scaderea pretului va fi suportata jumate jumate de ambele parti ca sa nu pierdem numai noi. Am refuzat aceasta oferta. Am procedat corect?
Eu nu voi face o apreciere decat in raport de drpeturile pe care le aveti.
Aveti dreptul de a refuza aceasta oferta.Este foarte posibil ca si ei daca ar fi fost in situatia dvs. sa fi procedat in acelasi fel.
Cred ca va trebui sa va cautati un avocat intrucat notificarea lor a fost facuta in mod sigur de un avocat, ceea ce presupune ca intentioneaza sa deschida un proces daca nu renegociati pretul.
Suma de 40 000 de euro este de natura sa genereze un proces civil.
Problema este ca daca renegociati pretul pierdeti dvs. si eu nu cred ca ei v-ar fi iertat daca s-ar fi aflat in locul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Din punctul meu de vedere promitentii cumparatori sunt usor smecheri...
Totusi, important e sa analizati dv avantajele si dezavantajele unei renegocieri, dar nu in conditiile notificarii despre care scrieti...
V-au dat avans 40000 E si cate rate au mai achitat (daca au achitat)?
In precontract ati scris, cumva, care ar fi, strict, cauze de forta majora sau de caz fortuit? Daca raspunsul e da (in niciun caz nu ati scris despre criza financiara mondiala!), ei au si mai putine sanse de a obtine castig de cauza. Chiar daca nu ati scris (au dreptul sa invoce asemenea „scuze), nu sunt in imposibilitatea de a va plati ce va datoreaza pt ca pot fi obligati sa isi vanda respectiva garsoniera la pretul actual si sa plateasca. Si-au asumat un risc si... au pierdut. Criza mondiala nu il impiedica pe debitorul dv sa plateasca deoarece are o garsoniera pe care o poate vinde... silit.
Daca ar fi cum vor ei fiecare debitor al bancilor, aflat in imposibilitate de plata, ar face acelasi lucru! Ceea ce e absurd.
Cel putin, asa vad problema...
ei mi-au scris in notificare ca vor sa cumpere apartamentul dar piata imobiliara s-a blocat si nu reusesc sa-l vanda pana se expira termenul, iar eu nu vreau sa-l mai prelungesc,de aceea vor sa renegociem pretul astfel incat sa rezolvam problema
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
varariudenisa, utilizator
Pe acest aspect ar trebui sa mai asteptati.Ar putea sa se apare bine pe acest aspect.
Nu ati avea de castigat daca ar cumpara tot ei imobilul?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)