avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... utilizare adresei de domiciliu al reprezentantului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

utilizare adresei de domiciliu al reprezentantului firmei ca adresa in contract

situatia unui contract:
- cu un srl cu sediul social in provincie
- in contract asociatul unic/reprezentant mai indica a doua adresa din Bucuresti. In fapt adresa sa personala. Plus adresa sa de e-mail.
- la aceasta a doua adresa au loc toate actele contractului: semnare, plati partiale, o bogata corespondenta in urma nerespectarii contractului de catre firma
- notificarea si chemarea la conciliere (tinind cont de dialogul precedent) s-au facut la adresa din Bucuresti (adresa care nu are nici un statut d.p.d.v legal cu firma). Reprezentantul firmei nu raspunde la notificare si chemare la conciliere.

Intrebari:
1. sint notificare si chemarea la conciliere valabile, sau trebuie refacute pe adresa sociala a firmei?
2. poate fi privita corespondenta (care contine si citeva e-mail-uri cu propuneri de rezolvare a litigiului) ca o incercare de conciliere?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:52, 5 Iunie 2012
lucian huzum a scris:

1. Nu este corect, prin reprezentanta se intelege punct de lucru, sucursala, inregistrate oficial.


Ma scuzati, cred ca in art. 7, al. 2 este vorba de un sau exclusiv, deci textul "sau care izvorăsc din acte încheiate prin reprezentant sau din fapte săvârşite de acesta" nu are legatura cu reprezentanta ci cu acte si/sau fapte.


3. Teoretic instanta, atunci cand primeste o cerere de chemare in judecata verifica daca este judecarea ei este de competenta sa. Conform art. 109 Cod procedura civila oricine pretinde un drept împotriva unei alte persoane trebuie să facă o cerere înaintea instanţei competente.

Asta in cazul cind firma se va prezenta si sa ridice exceptia de competenta teritoriala (evident, eu nu voi face-o).
Deja s-a consumat un termen (s-a discutat cerea de scutire da taxa de timbru judiciar si faptul ca s-a intors citarea de la firma cu mentiunea ca firma nu mai are domiciliul cunoscut anterior, din acte) La acest termen instanta nu a discutat competenta. Credeti ca deja s-a considerat competenta sau o s-o faca mai tirziu, la un alt termen, si asta din proprie initiativa?
Daca a fost deja un termen, nu se mai poate ridica la acest moment, in fata instantei de fond, exceptia necompetentei teritoriale, insa poate fi ridicata in recurs.
Art. 7 alin. 2 de care amintiti dvs. face referire la reprezentanta si tot ce este legat de ea, regula este alin. 1. Eu personal, daca as fi partea adversa as fi ridicat aceasta exceptie, dar nefiind ridicata este in avantajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citaþie conform art. 1013 ncpc, excepþia necompetenþei teritoriale vrica vrica Buna Seara Stimati Domni si Doamne Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie Am sediul in Buc si intr-o localitate din alt judet un puct de lucru fara ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala Vejeni Vejeni Paratul - institutie de invatamant superior de drept privat, cu sediul in Bucuresti, asimilata unei autoritati publice centrale, a invocat exceptia ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din cpp intr-un dosar preluat de dna bucuresti cf. art. 326 din cpp presupun? eusaisapte eusaisapte instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din CPP intr-un dosar preluat de DNA Bucuresti cf. art. 325 din CPP presupun? Curtea de Apel Bucuresti sau ... (vezi toată discuția)