avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de propietari

Buna ziua
am o hotatire judecatoreasca definitiva impotriva asociatiei de propietari.Cum imi pot recupera costurile?
Am demarat executarea silita dar...judecatoria a anulat executarea asociatiei pe motiv ca este doar un intermediar intre propietari si furnizorii de utilitati, asociatia nu are nimic in propiatate...#-o
Consider ca administratorul este obligat sa repartizeze aceste costuri pe lista de intretinere la fiecare apartament cu exceptia ap.meu. Daca gresesc va rog sa ma corectati si sa ma ajutati...:((
Cel mai recent răspuns: daiora , utilizator 09:16, 5 Iunie 2012
daiora a scris:

Consider ca administratorul este obligat sa repartizeze aceste costuri pe lista de intretinere la fiecare apartament cu exceptia ap.meu.

Administratorul de imobil,in calitate de simplu angajat al asociatiei de proprietari nu are autoritatea si competenta decat sa execute hotararile/dispozitiile adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv
Detaliati continutul hotararii judecatoresti
daiora a scris:

am o hotatire judecatoreasca definitiva impotriva asociatiei de propietari.Cum imi pot recupera costurile?

Asa cum ati mai fost rugat mai sus, va rog si eu sa ne spuneti ce contine hotararea judecatoreasca pentru a putea sa va ajutam, sa ne lamurim.
Cine a deschis actiunea in instanta, dv sau asociatia?
Ce s-a cerut prin actiunea in instanta? Concret.
Ce a decis instanta? Plata sumei...
Ce costuri intelegeti sa va recuperati de la asociatie?

Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Adriantot, moderator
in primul rind imi cer scuze ca nu am fost explicita.
cu ani in urma am intrat in conflict cu presedintele asociatiei si pentru ca am indraznit sa nu ma supun acestuia au inceput represali: de la amenintari verbale pina la falsificarea documentelor oficiale.M-am adresat adresat politiei care s-a manifestat ca si inexistenta;in cele din urma instanta mi-a dat dreptate si asociatia trebuie sa ma despagubeasca cu suma de aproximativ 9000€.sentinta sefinitiva si irevocabila.Am astepta ca comitetul executiv sa inceapa sa-mi restituie banii dar a fost in zadar.M-am adresat executorului judecatoresc care a considerat ca asociatia neavind nici un venit, somatia de executare trebuie trimisa fiecarui propietar. In clipa in care propietari au primit somatia s-au unuit si au facut imediat recurs la executare motivind ca sentinta definitiva nu este pe numele lor ,ci a asociatiei. Si au cistigat;ba mai mult judecatorul a dispus ridicarea sechestrului de pe contul asociatiei cit si a banilor din casierie pe motiv ca asociatia este doar un intermediar intre propietar si furnizorul de utilitati#-o #-o
daiora a scris:
...s-au unuit si au facut imediat recurs la executare motivind ca sentinta definitiva nu este pe numele lor ,ci a asociatiei. Si au cistigat;ba mai mult judecatorul a dispus ridicarea sechestrului de pe contul asociatiei cit si a banilor din casierie pe motiv ca asociatia este doar un intermediar intre propietar si furnizorul de utilitati#-o #-o

Eu tot nu m-am lamurit pentru ca nu ati raspuns la ceea ce am intrebat.
Dar hotararea din recurs trebuie respectata. Asociatia nu are, dupa cum spuneti, obligatia de a va plati ceva si nici vecinii dumneavoastra.
Dar, daca ne spuneti cum a inceput si a decurs acest conflict, poate ne mai putem da cu parerea asupra situatiei.
buna dimineata
Nu exista recurs la hotarirea definitiva prin care asociatia este obligata sa-mi plateasca pagubele produse.
Au facut recurs la Executarea silita,procedura prin care executoarea a considerat ca poate recupera banii de la propietari .A fost un alt proces
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
daiora, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociatie de proprietari coolgirl2014 coolgirl2014 Buna ziua, Problema sta in felul urmator,locuiesc de 1 an de zile intr-un bloc care datorita neglijentei administratorului si a propietarilor a ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la cei vinovati mira55 mira55 Comitetul executiv a luat hotararea de a demite -fara temei legal sau aprobarea adunarii generale a proprietarilor dar si in contradictoriu cu opozitia scrisa ... (vezi toată discuția)