avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna 6 cereri de concediu fara plata, fiecare pentru cate 5 zile lucratoare (aproape 2 luni fara intrerupere, cu exceptia perioadei de weekend)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 17 Decembrie 2014
Buna ziua
In conditiile in care un salariat face cerere pentru concediu fara salariu pentru 30 de zile sau mai multe , angajatorul fiind de acord , regulamentul intern prevede ca este posibil ..... din punct de vedere legal ce trebuie facut?
Am primit de la un itm varianta ca trebuie suspendat contractul de munca si depus revisal ... este corect? O baza legala in acest sens imi puteti da?
Va multumesc
Decizie de suspendare CIM in temeiul art. 54, din Codul Muncii, republicat.
Art.54 C.mun. nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul acordarii unui CFP ... prin urmare, numai daca angajatorul decide odata cu acordarea CFP-ului si suspendarea c.i.m. atunci se va emite decizia de supendare a c.i.m ...
@freeelis
E adevarat ca art. 54, mentioneaza "poate" dar ce facem cu HG 500/2011, art. 3 litera "h" vom opera in revisal, ca si temei cererea salariatului, nr. ... din data de ..., aporbata de angajator?
HG nr.500/2011 nu poate contrazice Codul Muncii .... este un act normativ inferior acestuia ... ceea ce este prevazut in HG trebuie coroborat cu Codul Muncii .. astfel , asa cum am mai spus art.54 C.mun. nu obliga la suspendare , insa daca seful scrie pe cerere de acord si cu suspendarea c.i.m., atunci in acel moment suntem sub incidenta prevederilor HG nr.500/2011 privind completarea si transmiterea revisalului referitor la suspendare ..

Intr-adevar, cei de la ITM fara a da o explicatie logica sustin ca suspendarea este obligatorie .. de aceea, am expus parerea pe alte topicuri ca, pentru a evita aceste nelamurirti este bine sa se opereze suspendarea ... am intalnit situatii in care la un control al ITM-ului acestia nu au dat masura operarii in REVISAL a suspendarii pe considerentele expuse mai sus privind art.54 C.mun.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
Suspendare cim gmona gmona Un angajat a avut nevoie de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale. Nu s-a operat in revisal suspendarea si reinceperea activitatii. Ce ... (vezi toată discuția)