Am fost angajata la o societate in functia de contabil cu responsabilitati si in compartimentul resurse umane.In urma unor disensiuni cu administratorul judiciar(societatea este in insolventa) in cea ce priveste codul muncii am primit decizie interna de desfacere c.i.m. cu motivul " incompetenta profesionala"
operand chiar cu ziua urmatoare emiterii.
Ulterior am facut o cerere catre administratorul judiciar in care am aratat ca mi-au fost incalcate drepturi conferite de codul muncii si anume: dreptul la preaviz, dreptul la zilele de concediu conform timpului lucrat precum si dreptul meu la aparare vizavi de acuzatiile aduse.
Deoarece acuzele nu au fost probate am cerut sa se intruneasca o comisie care sa faca acest lucru.
Acest lucru nu s-a intamplat si mi-a fost emisa decizie incetare c.i.m. cu un articol din legea (insolventei) 85/2006 art. 86 alin 6 (care se refera la concedierea colectiva).Decizia de incetare nu are la baza nici un articol din codului muncii.
Este legal ce a facut administratorul judiciar?
Legea prevede ca decizia se contesta in 45 de zile de la data comunicarii ... insa in cazul termenul va curge de la data de 14.06.2012, intrucat raportul de munca nu a incetat...