avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Furt informatii - inregistrat audio
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Furt informatii - inregistrat audio

In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa obtina in acest fel probe ca s-a efectuat o infractiune, cum ar fi furtul de informatii.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:34, 29 Decembrie 2008
Bun si daca una din parti nu a vrut sa fie inregistrata, tot poate fi proba intr-un caz penal ?
O, avem de-a face cu o incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale de toata frumusetea!
Daca partea nu a vrut, inseamna ca nici nu a stiut! Nu este admisibila aceasta proba!
pai daca eu sunt insultat, amenintat cu vatamarea sau chiar cu moartea si toate aceste infractiuni sunt telefonice, imi inregistrez convorbirile telefonice pentru ca sunt ale mele. Nu constitue mijloc de proba aceste inregistrari?
Inregistrarea convorbirilor, comunicărilor sau imaginilor se face fără autorizarea instanţei in situatia înregistrărilor prezentate de părţi, care pot servi ca mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege (art.91 ind.6 al 2 C.pr.pen.).
Prin urmare, inregistrarile facute de catre dvs pot constitui mijloace de proba.
1. autoritiatile (politia, dna etc.) pot efectua si utiliza inregistrari ca probe in procesul penal doar in baza autorizatiei emise de judecator, in conformitate cu prev. art. 91 indice 1 Cpc.
2. persoanele private pot efectua si propune ca proba orice inregistrare, fara a avea nevoie de vreo autorizare prealabila, indiferent daca cealalta persoana stia sau nu de efectuarea inregistrarii - vezi art. 91 indice 6(2) Cpc.

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii si fotografierii salariatilor unei intreprinderi de stat bosianu bosianu Am aflat intamplator ca angajatorul meu institutie de stat ma fotografiaza si ma inregistreaza pe ascuns ca parte dintro hartuire continua de doi ani . Au ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio - proba in instanta? andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog, inregistrarea audio facuta cu telefonul mobil sau cu reportofon este considerata proba in instanta intr-un caz penal sau nu? va ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea poate fi proba in instanta? carmen silva carmen silva Buna ziua, as dori sa va intreb daca o discutie inregistrata pe telefonul mobil, unde patronul unei fierme jigneste si vorbeste trivial unui angajat in fata, ... (vezi toată discuția)