avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite

Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai amenda, fara despagubire) iar de una nu stiu. Nu am trimis instiintare privind plata la CESTRIN.
Pe somatie scrie ca impotriva somatiei se poate depune plangere in 15 zile si cam atat. Mai am 3 zile...
Din cate stiu, orice act poate fi atacat printr-o contestatie la emitent.
Este obligatorie actiunea in instanta, sau pot trimite dovada platii la CESTRIN si Administratia Financiara si se stinge datoria ?
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 13:27, 18 Iunie 2012
vlad nicolae a scris:

Va rog sa ma ajutati in continuare cu urmatoarele lamuriri:

2. Este adevarat ca PV -urile trebuiau transmise si luate la cunostinta in 6 luni de la constatare, sub sanctiunea nulitatii ?

In privinta prescriptiei executarii sanctiunii contraventionale, conform art.14 din O.G. nr.2/2001 privind regimul contraventiilor : (1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii. (2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale."
Termenul de 6 luni se refera la prescriptia aplicarii sanctiunii contraventionale, daca legea speciala nu prevede un alt termen.
Cele doua procese verbale nu mi-au fost comunicate din decembrie(data intocmirii) pana azi. De primul am aflat prin martie, iar al doilea a aparut in evidenta Adm. Fin. dupa 25.04.2012, fiind intocmit tot in decembrie.
Oricum deja m-am lamurit, trebuie sa ii actionez in instanta.
Multumesc foarte mult pentru sprijinul dvs., o sa contactez un avocat, care stie mai bine ca mine cum sa procedeze.
Procesel verbale trebuiau intocmite in termen de 6 luni de la comiterea faptei si aduse la cunostinta faptuitorului in max o luna. Netrimiterea lor in termen, (cu confirmare de primire semnata de catre dvs), atrage nulitatea actului si prescrierea faptei.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
aurora_oprescu2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta expirata constatata dupa 6 luni CristinaPolgar CristinaPolgar Buna ziua, Este legal ca dupa 6 luni sa se intocmeasca proces verbal de constatare a unei contraventii? Mai exact: am primit de la CNADR in luna ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)