avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am castigat procesul de divort...pot sa declar apel?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am castigat procesul de divort...pot sa declar apel?

Buna seara,

Am castigat procesul de divort in sensul ca tot ce am solicitat mi-a fost aprobat, si anume desfacerea casatoriei din vina sotului, pensia, incredintarea, numele.Totusi nu sunt multumita datorita faptului ca fostului sot i s-a aprobat un program de vizitare care presupune sa ia copilul la domiciliul lui (adica la domiciliul persoanei cu care locuieste in concubinaj acum).
Eu nu am avut nici o cerere sau o opozitie relativ la programul lui de vizitare pana acum.
Intrebarea este daca pot face apel, si ce sa solicit in apel, avand in vedere ca mi s-a dat tot ce am cerut.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionita.mara , utilizator 08:47, 29 Decembrie 2008
Posibilitatea de a ataca o hotarare judecatoreasca prin intermediul cailor de atac este dreptul dvs. Dar ca sa exercitati aceasta cale de atac - a apelului - trebuie sa dovediti ca ea este nelegala si netemeinica in ceea ce priveste stabilirea programului de vizita pentru tata (intrucat doar acest lucru nu va convine).
Potrivit dispoziţiilor legale, recursul constituie calea de atac prin care se solicită, în condiţiile şi pentru motivele expres şi limitativ prevăzute de lege, modificarea sau desfiinţarea unei hotărâri. Voinţa legiuitorului este în sensul că, uzând de această cale de atac, cel care o exercită să nu poată invoca decât motive de nelegalitate, limitativ prevăzute de lege.
Aşadar, recursul nu presupune examinarea cauzei sub toate aspectele, ci numai un control al legalităţii hotărârii atacate, respectiv, al concordanţei acesteia cu dispoziţiile legii materiale şi procesuale aplicabile , fără a se putea administra, în principiu, probe noi şi fără a avea loc, deci, o nouă judecată în fond .
Parerea mea este nu va fi admis nici apelul si nici recursul dvs., cu sau fara avocat.
In opinia mea faptul ca tatal minorului are o concubina cu doi copii nu va ajuta cu nimic in motivarea apelului si apreciez ca si instanta de apel va considera la fel, acest lucru ducand la respingerea apelului si apoi a recursului.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce doriti sa solicitati instantei de apel? Modificarea duratei vizitei sau a locului? Oare cum este interpretata de catre instanta solicitarea dumneavoastra: " sunt de acord la aceast program , dar sa se desfasoare la domiciliul meu vizita". Aveti grija, in aceasta situatie trebuie sa acordati cazare tatalui.;)
2007_rozi a scris:

Ce doriti sa solicitati instantei de apel? Modificarea duratei vizitei sau a locului? Oare cum este interpretata de catre instanta solicitarea dumneavoastra: " sunt de acord la aceast program , dar sa se desfasoare la domiciliul meu vizita". Aveti grija, in aceasta situatie trebuie sa acordati cazare tatalui.;)


Doresc sa restrang programul ,ceva de genul 2 weekend-uri pe luna sambata si duminica de la 10-18 la domiciliul meu.
Temerea mea e ca nu se va ocupa el de copil in weekend-urile in care va sta la el.
Oricum voi consulta un avocat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor gandbun gandbun bine v-am regasit... as dori daca se poarte sa ma lamureasca si pe mine cineva! am terminat procesul de stabilire program vizita minor...si instanta a dat ... (vezi toată discuția)
Program vizită Daniadriana Daniadriana Sunt in divorț și soțul meu vrea la programul de vizitare sa fie o săptămână cu o săptămână. Este posibil că instanța să-i acorde acest ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)