avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie pt sediu asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie pt sediu asociatie

Sediul a doua asociatii de proprietari este unul comun, la parterul uneia dintre cele doua asociatii . In aceasta situatie locatarii scarii unde este situat sediul au dreptul sa solicite locatarilor celorlalte scari ale propriei asociatii sa plateasca chirie pentru faptul ca sediul asociatiei exista in scara lor ? Daca da, care este baza legala si cum se trebuie sa se procedeze ?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:12, 16 Iunie 2012
@Elga50,
Pentru ca fac si eu parte din aceasta lume, observati ca nu toata lumea "ignora ce a spus utilizatorul nostru de la bun inceput si anume ca sunt doua asociatii", cum afirmati.
Cititi mesajul meu si vedeti ca am scris:
"Cu atat mai mult daca in spatiul unei scari este sediul altei asociatii, este normal sa se plateasca o chirie si banii sa revina numai scarii in care este acel spatiu."

:sorry: :innocent::surrender: Ei, ma scuzati, va rog frumos, avusesem in vedere ce scriseserati mai departe:
.....Proprietarii unei scari se decid sa inchirieze uscatorul lor, renuntand la folosirea acestuia ca si uscator, iar proprietarii de la scara vecina nu vor sa-si inchirieze uscatorul si-l folosesc in continuare pentru uscat rufele. Pai acestia din urma beneficiaza de uscator efectiv iar primii nu. Asa ca nu este normal sa beneficiezi si de uscatorul comun si sa mai primesti si bani de la scara vecina unde proprietarii nu mai au acces la uscator.


N-ar avea de ce sa primeasca bani daca sunt in alta asociatie. :tomato:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pt. asociatia de proprietari Petrus1731 Petrus1731 Am urmatoarea nelamurire: O camera situata la parterul unui bloc ca sa poata fi inchiriata de Asociatia de proprietari pentru sediu, legal cu contract de ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)