avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plati furnizori mai mari de 10000 lei/zi ???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plati furnizori mai mari de 10000 lei/zi ???

eu ca si economist angajat pe firma pot accepata si opera in contabilitate 4 facturi si 4 chitante aduse de patron, sunt emise in aceasi zi , sunt de la furnizori diferiti , nu dispun de bani lichizi. problema banilor se rezolva prin creditare dar intrebarea mea este si ce impicatii sufar eu la un eventul control pe firma daca ii accept asa ceva, dansul mi-a spus ca e firma lui si face ce vrea dar la control s-ar putea sa zica ca el nu a stiut si sunt eu de vina ca i le-am primit .
deci i le pot primi si opera fara sa am probleme???
Cel mai recent răspuns: MONICA GARLEA , Consultant fiscal 17:54, 9 Ianuarie 2009
uscons a scris:

Daca pot intreba, care este plafonul de numerar /zi de fapt?

Eu lucrez cu maxim 5000 RON / zi / factura... nu incasez niciodata mai mult. Citind mai sus, inteleg ca se pot incasa si 10 000 RON cu conditia sa nu sara de 5000 / factura?

Este interzisa fractionarea sumelor care depasesc 5000 RON. Ce depaseste 5000 RON se plateste prin banca. Plafonul se refera la plati si este de 10000 RON. Deci puteti plati 10000 RON mai multor furnizori, dar niciunuia mai mult de 5000 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabila mea a vandut tva din firma mea meruta florentina meruta florentina Am descoperit acum ca eu nu mai am tva de recuperat de la stat si am cerut de la contabila toate actele firmei cu gandul sa o schimb ca ceva nu era in regula ... (vezi toată discuția)
Incasare cash blueyes0577 blueyes0577 Am o factura emisa catre un client tot persoana juridica.Mi s-a spus ca nu plateste cash pentru ca e ilegal.Este adevarat?Nu stiu ce sa mai cred, plafonul de ... (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)