Buna ziua
am cerut lamuriri intr-o problema detaliata,dar nu am primit raspuns,probabil a fost cererea prea lunga.
deci,titular contract furnizari servicii..subsemnata.desi,am resedinta in italia inca cu 2 ani in urma acestui contract.
reprezentant legal....subsemnata.iar la semnatura privata,este a concubinului,care ,dealtfel,a si beneficiat de aceste servicii.
dupa 2 ani de chin si stres intr-un proces civil de anulare contract nerecunoscand ca fiind semnatura mea,indicand automat si faptasul,
care nici nu s-a sinchisit sa se prezinte la proces,intr-un final,dosarul s-a inaintat la parchet.
la cercetari,individul a prezenta o procura generala de administrare,conservare si de protejare a dreptului meu,si de reprezentare a intereselor mele,pe care,domnul inspector a interpretat ca ,avea dreptul sa incheie si acest contract,dar dupa cum am spus,dansul a beneficiat de servicii,avand si sediul firmei la mine acasa,un comodat semnat tot de el care nici la ora actuala nu l-am vazut.
in timpul celor 2 ani de proces civil,cu amanari interminabile,acest individ,nu s-a sincisit sa dea curs citatiei,si sa prezinte acea procura,dar nici compania de telecomunicatii nu a venit in intampinare invocand legalitatea contractului,cu acea procura.
acum,va rog sa imi spuneti daca este legal cum s-a interpretat si daca acest contract nu are viciu ascuns,dat fiind ca la reprezentant legal era numele meu ca si la titular,nespecificand nicaieri in contract acea procura.
va multumesc,
cu stima,.....
În mod normal, nu trebuia scris reprezentant legal, ci reprezentant convenţional, în baza procurii notariale... .
Nu ştiu dacă aveţi şanse foarte mari de anulare a respectivului contract pe acest temei, însă puteţi solicita rezilierea contractului.
Care a fost motivul pentu care aţi solicitat anularea.
Ce servicii au fost contractate în numele dvs? Erau ele necesare administrării, conservării şi protejării dreptului?
Buna seara.
Am cerut anularea contractului,deoarece nu stiam ca s-a folosit de procura,deoarece,procura era doar pt a-mi administra casa,reparatii,impozite si utilitati platite(trimiteam lunar in jur 700 euro)
Nu s-a adus discutia sa instaleze servicii internet,deoarece,pe mine personal nu ma interesa din moment ce nu locuiam in acea casa,ci l-am lasat pe el sa locuiascca,conform procurii in care specifica acest lucru,deci,putea simplu face pe numele lui.Ce vroiam sa subliniez,
de ce,timp de 2 ani cat a durat procesul civil,nu a invocat legalitatea contractului folosind acea procura,nici societatea si nici concubinul?si de ce nu s-a specificat in contract numele sau, ca si reprezentant conform procurii?
Eu banuiesc ca nici nu s-a folosit de acea procura,(nici macar nu era in original deoarece originalul era la mine).
Acum,ca am pierdut,nu pot face plangere penala pt recuperarea prejudiciului,plus cheltuieli de judecata,deoarece,nu s-a prezentat in civil pt a confirma sau infirma acea datorie fabuloasa,pt ca el era in tema sa stie,beneficiind de aceste servicii.si daca tot a invocat procura,il pot da in judecata,ca ,conform procurii,nu s-a absolvit de obligatia de administrare,aducand prejudicii mari,nu numai la internet,ci si la banci neplatite,casa de pensie neplatie,utilitati,la fel,plus casa golita,cica,avea dreptul,conform procurii.
va multumesc
va rog sa ma scuzati,abia am inteles intrebarea dvs.
acele servicii de internet,telefonie si cablutv,efectiv,a beneficiat dansul,deoarece,tot cu un fals,fara acordul meu,a infiintat sediul societatii lui,la adresa imobilului meu,telefonul internetul l-a uzaf efectiv pentru firma,dovezi,fiind,zecile de rec;lame,adaugand si nr de telefon instalat de compania te telecomunicatii,plus ca are si magazin online,neinregistrat la anaf,gestioneaza si un radio privat,deci,totul pt uzanta lui.
asta vroiam sa subliniez.si dubios e faptul ca atunci cand a trebuit sa faca un nou contract la RAJAC,cei de acolo,nu au luat in considerare procura deoarece nu era specificat ca putea semna contract utilitati in numele meu,
mai clar,ca expun punctele din procura.
1.sa efectuieze orice act sau fapt juridic pt o buna administrare si conservare a imobilului.
2.sa ma reprezinte inaintea institutiilor statului,pers juridice si fizice,etc,putand semna orice fel de act necesar protejarii dreptului meu.
3.va putea face reparatii imobilului,daca e necesar
4....va plati impozite,si taxe de orice natura,va face orice fel de act pt o buna administrare,conservare si reprezentare a intereselor mele.
5.
deci,domnul avocat,asta vroiam sa subliniez,ca totul se invarte in a gestiona tot ce reprezinta imobilul si interesele mele.
cum eu,sunt doar cu numele ,proprietara casei,deoarece imediat ce am cumparat-o,am plecat in italia,unde sunt si in prezent,de domnul inspector nu s-a sesizat ca aici ceva nu e curat.
in special,ca in contractul de furnizari servicii internet nu este nicaieri stipulat numele sau ca mandatar,sau ce o fi,conform procurei?
si asa,acest individ,din razbunare ca l-am evacut,ma santajeaza pe net sa ii dau 6000 euro,caci altfel voi pierde casa,ca ce a mai semnat,in numele meu,a facut-o ca avea dreptul.
deci,urgent,trebuie sa vin iar in tara sa rezolv in vreun fel si sa revoc acea procura deoarece pana la momentul acesta,nu stiam ca trebuie revocata.
va multumesc anticipat pt alte sfaturi.
cu stima....
Nu ştiu ce să vă zic.
Nu ştiu dacă se merită să-l daţi în judecată pentru a vă despăgubi.
Nu ştiu dacă, în urma unui proces în cazul în care veţi câştiga veţi avea ce să-i luaţi.
Puteţi analiza, şi în funcţie de costuri şi de despăgubiri puteţi decide.
Furnizorul de utilităţi a făcut contractul pe numele dvs. pentru că eraţi proprietara imobilului şi în cazul neachitării contravalorii facturii avea ce să ia, mă refer la imobil.
În mod normal trebuia să facă contractul cu utilizatorul serviciilor.
drept la tinta..multumesc
fara sa va dau detalii,acesta este adevarul.
cand am fost la director,in 2010,i-am propus sa platesc in rate,dar a refuzat,spunand ca vrea intreaga suma,sau imi face executare silita a imobilului,dat fiind ca are o copie a contractului casei,iar acel individ,chiar nu are nimic pe numele sau,si masina care mi-a furat-o,a inmatriculat-o la bulgari si are doar contract de comodat,ceva.
iar salariul sau,peste 60 la suta,are propriri pt inprumuturi bancare,din ce stiu,vreo 3 banci un c.a.r.di un card,de salariu.descoperit.
aveti dreptate,dar ma mana razbunarea sa deschid alt proces si asta ar fi insemnat al treilea onorariu,platit.
dar va mai rog sa imi raspundeti la 2 intrebare.
renunt la tot,dar pot scoate de la acest individ o declaratie ca nu a mai semnat vreun act,aducandu-mi prejudicii,iar daca va mai aparea ceva pe numele meu,cu semnatura lui,sa-si asume responsabilitatea?
2, in 2007 s-a semnat contractul la compania de cablu,in mart 2009 a platit ultima factura.
daca aceasta companie ma va da in judecata pt recuperarea debitului,nu a intervenit prescriptia?
multumesc mult
Cesionare debite
camicr
buna seara.
am mai scris pe acest forum in leg cu un contract pt furnizari internet,telefonie,facut in numele meu,dar semnatura altei persoane.
procesul e pe ... (vezi toată discuția)