avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sa procedat corect?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sa procedat corect?

in anul 2006 am imprumutat de la un camatar suma se 1500 e.datorita situatiei financiare nu am putut sai achit. am facut cu el un act de imprumut cu drept de executare, dar in acel act nu am specifiat ce poate fi executat. dupa o perioada de timp camatarul a mers la un executor judecatoresc si mia luat un teren de 600 metri patrati. specific ca acel teren il aveam de la mama mea cu act de vanzare si intretinere mama mea este inca in viata, nu era intambulat si nici delimitat de vecini( vecini fiintd fratii mei) era doar o banala schita. as vrea sa va intreb daca executoru judecatoresc a procedat corect .
Cel mai recent răspuns: pituna , utilizator 07:59, 15 Iunie 2012
deci pe teren era facut act de vanzare cumparare si intretinere, mama mea nu avea nici un drept? putea fi vandut fara acceptul ei?
nu trebuia o hotarare judecatoreasca?
Teoretic, un contract de vanzare cumparare cu obligatie de intretinere nu poate fi autentificat de notar fara carte funciara (ceea ce dvs, numiti "delimitarea de vecini", intabularea). Tot in teorie un contract de imprumut scadent poate fi investit cu formula executorie si se pot executa bunuri care sunt proprii, au intabulare si sunt libere de sarcini......deci eu cel putin, nu prea inteleg cum a fost executat acel bun. Dar cel mai corect ar fi ca dvs. sa cereti executorului respectiv o copie din arhiva sa a intregului dosar. In calitate de executat aveti dreptul la aceasta, odata obtinut acest dosar puteti merge mai departe cu demersurile, eventual actionarea in instanta .... sau mai ramane de vazut.
la acea bucata de teren actul de vanzare cumparare si intretinere intre mine si mama mea sa facut in anul 2005 si na fost intambulat nici lotizat. cand la scos la vanzare executorul nu era nici intambulat nici lotizat catre vecini in plus sa vandut cu foarte mult sub pretul pietei de la acea vreme. daca as deschide o actiune pe cine ar trebui sa dau in judecate pe executor sau pe cumparator. mentionez ca din 2007 si pana la ora actuala la taxe si impozite eu figurez datoare si nu noul cumparator.
va rog imi raspundeti si mie?

Alte discuții în legătură

Putea fi executat un teren neintabulat? pituna pituna buna ziua!am facut un act notarial pentru un imprumut cu o camatareasa. si am girat cu o bucata de teren. nu am avut sai dau toti banii iar ea a mers la un ... (vezi toată discuția)
Sa procedat corect? giovana giovana in anul 2006 sora mea a imprumutat de la o persoana suma de 1500E si a facut un act prin notariat in care era specificat in caz ca nu restitue banii, actul era ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula un teren in litigiu? giovana giovana un teren care este in litigiu poate fi intambulat, deci actualul propietar poate sal intambuleze?:O (vezi toată discuția)