Am cumparat de curand un apartament (compus din camera, camara, hol comun, spatii de folosinta comune) intr-un conac.
Problema se pune in felul urmator: conacul are 9 astfel de apartamente, doua dintre ele fiind detinute tot de un alt proprietar. Restul de sase apartamente din conac au fost restituite in natura primului proprietar X al conacului la legea 112 ( deci proprietari ai conacului cu cote parti suntem doar trei).
Fostilor chiriasi ai celor sase apartamente (detinute acum de X) le-au fost oferite alte spatii de locuit de catre Primarie. Cei sase fosti chiriasi le-au acceptat, dar refuza sa iasa din aceste apartamente de conac, basca sub-inchiriind la randul lor locatiile oferite. Proprietarul X a murit de curand si se pare ca mostenitorii intarzie sa se arate.
Eu nu stiu cum as putea sa-i scot din conac pe cei sase FOSTI chiriasi deoarece acestia nu au nici un interes sa plece, distrug tot ce pot, impedica cat pot lucrarile de reabilitare a cladirii, sunt un adevarat pericol si mai iau si chirie din apartamentele puse la dispozitie de Primarie.
Cei de la Primarie spun ca nu-i poate scoate afara pentru ca nu mai administreaza cladirea, fostul proprietar a murit, celalalt proprietar si-a pus deja apartamentele in vanzare si nu-l mai intereseaza reabilitatrea. Fostii chiriasi nici nu intentioneaza sa participe la cheltuieli nici la lucru si nici nu dau acces ca sa poata sa fie executate.
1. Da, voi avea grija ca sa nu fie nimeni in cladire.
2.Nu ma deranjeaza sa merg la Politie sa dau declaratie atata vreme cat asta m-ar scuti de un an (?doi-trei?) de procese multiple, termene de judecata ,etc. Nu inteleg de ce faceti referire la "dreptul de proprietate" a fostilor chiriasi. Acesta practic a incetat in momentul in care au acceptat alte locuinte sociale in 2005-2007. Oricum procesul intentat de proprietarul X a fost castigat in 2005, in mod irevocabil, la Curtea de Apel.
3.Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru "lucruri abandonate"? Daca fostii chiriasi (doi dintre ei au incuiat camerele si au plecat "in vacanta de vara"!), isi abandoneaza lucrurile in speranta ca "va trece valul" si numai proprietalul X care nu se arata, are dreptul sa-i evacueze. Dupa ce fac notificarea si o afisez la intrare, in cit timp pot declara lucrurile abandonate? Intre timp pot intra in incaperi pentru a continua lucrarea de reabilitare? Mentionez ca aceste lucrari le fac pe BANII MEI, in speranta ca atunci cand va veni proprietarul X va participa cu cota parte din cheltuielile pe care le-am facut pentru reabilitare.
4.Situatia este extrem de neplacuta si deranjanta. Oare nu exista nici o modalitate prin care acesti indivizi speculativi (care imi cauzeaza pagube materiale prin tertipurile lor si intarzierea lucrarilor!!!), deci acesti indivizi sa fie trasi la raspundere? Nu stiu, sa li se dea o amenda ceva si daca n-au bani sa lucreze in folosul comunitatii (hi-hi-hi, vedea-i-as lucrand pe acesti pierde vara!)