avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare. Nelamuriri !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare. Nelamuriri !

acest subiect nu mai este de actualitate
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
uwritetherules, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 21:12, 25 Ianuarie 2009
Din ceea ce ati expus am tras concluzia ca contractul de vanzare cumparare este incheiat legal si nu sunt motive de anulare a acestuia. Sotia bunicului dumneavoastra nu are nici un drept asupra apartamentului, din contra , de vreme ce nu mai este clauza dreptului de abitatie viagera si intretinere dumneavoastra le faceti un favor primindu-i sa locuiasca in apartamentul proprietate personala;).
In legatura cu creditul, nu cred ca sunt motive sa va ingrijorati. Legal sunteti proprietarul apartamentului , iar dumneavoastra ati girat cu proprietatea un credit al mamei dumneavoastra.
Si nu vad nici un motiv de anulare a actului de vanzare cumparare. Asa ca , stati linistit.
din ceea ce relatati contractul de vanzare cumparare este autentificat la un notar public si va certifica dreptul de proprietate asupra imobilului in speta. acest contract a fost inscris in CF implicit prin obligatia notarului de a face inscrierea in CF.
daca declaratiile despre care ne vorbiti au fost date in fata unui notar public acestea va dau dreptul in exclusivitate asupara proprietatii in cauza.
aceste declaratii ar trebui notate in CF-ul imobilului pentru opozabilitate cat mai curand posibil, daca nu ati facut acest lucru pana acum. si in concluzie in urma acestor declaratii dvs. nu mai aveti nici o obligatie fata de bunicul dvs., mai mult sunteti proprietar asupra imobilului in cauza cu drepturi depline.
sotia bunicului nu are nici un drept asupra imobilului deoarece bunicul a vandut imobilul,ori in cauza unui deces nu are ce sa mosteneasca, daca bunicul nu mai este proprietar.
creditul va afecteaza direct, daca nu se platesc ratele aferente in timp util, cel executat veti dvs.
Buna seara
Doresc si eu un sfat intr-o problema asemanatoare: in anul 2004 X ii vinde lui Y un apartament si isi rezerva dreptul de abitatie viagera. X si Y sunt buni prieteni iar "vanzarea" s-a efectuat pentru ca X nu mai trebuia sa fie propietarul acelui apartament. X s-a mutat in alta locuinta iar apartamentul in cauza a fost inchiriat, banii revenindu-i lui X. Tot X a achitat toate impozitele si a efectuat toate imbunatatirile in acesti ani. Acum X doreste sa vanda apartamentul, Y nu are nimic impotriva si nu cere nimic in plus, dar problema apare cu banii. Actualmente apartamentul valoreaza peste 100.000 EUR, bani pe care X, atunci cand ii incaseaza nu are decat sa-i tina la saltea... nu-i va putea depune in nici o banca fara a justifica de unde-i are (sau sa-i imprastie la cateva banci...), nu va putea achizitiona nimic cu ei.... In cazul in care Y i-ar "vinde" apartamentul inapoi lui X, iar acesta l-ar vinde mai departe s-ar plati impozitul de doua ori...
Se poate ca in schimbul renuntarii la abitatie X sa primeasca o anumita suma din valoarea apartamentului avand in vedere ca si in momentul incheierii actului de vanzare cumparare intre X si Y s-a luat in calcul un pret mult mai mic decat ar fi fost normal tocmai din cauza acestei clauze?
Cum altfel ar mai putea fi rezolvata problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare nuda proprietate florest florest Cazul meu: Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) ... (vezi toată discuția)