avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedepese complementare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedepese complementare

Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare aplicabile si persoanelor juridice?
Multumiri !
Cel mai recent răspuns: cypyk , utilizator 23:47, 5 Ianuarie 2009
COMPLEMENTÁR, -Ã adj. Care întregeşte un lucru, un fapt etc.; care complineşte, completează; întregitor.
COMPLIMENTÁRE s. flatare, măgulire. (~ orgoliului cuiva.)

Deci ...eu cred, de fapt sunt sigura, corect complementare. La fel zice si codul penal.;)
2007_rozi a scris:

COMPLEMENTÁR, -Ã adj. Care întregeşte un lucru, un fapt etc.; care complineşte, completează; întregitor.
COMPLIMENTÁRE s. flatare, măgulire. (~ orgoliului cuiva.)

Deci ...eu cred, de fapt sunt sigura, corect complementare. La fel zice si codul penal.;)

raspunsul d-voastra este foarte clar, explicit si corect dar in versiunea data de de Dl. Elis apar ,,pedepse complimentare'' ([ link extern ] ... )
daca nu abuzez de bunavointa d-voastra ne puteti indruma spre un site/ link care are versiunea aflata in vigoare a codului penal?
multumiri!
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
ovy, utilizator
Posibil ca cei care au actualizat Codul penal sa fi facut o greseala de scriere, intrucat in titlul capitolului care se refera la aceste pedepse este trecuta denumirea Pedepsele complementare si pedepsele accesorii aplicabile persoanei fizice

Intr-un program legislativ gasiti Codul penal actualizat, este posibil sa gasiti si pe Internet un alt site decat cel indicat de mine.
dar in ceea ce priveste punerea in executare a pedepselor complementare exista vreo lege speciala sau avem doar art. 426-427 Cod procedura penala?
cu controlul executarii acestor pedepse cine se ocupa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepse complementare si accesorii Borsec Borsec Buna ziua! Poate cineva sa-mi explice care este diferenta intre pedepsele accesorii si pedepsele complementare. Am vazut ca ambele se refera la art. 64 din CP. ... (vezi toată discuția)
Amnistia postcondamnatorie - efecte asupra pedepsei principale si complementare maite21 maite21 Amnistia postcondamnatorie are ca efect redobândirea, de drept, a gradului militar pierdut de către cel condamnat, în urma aplicării pedepsei complementare ... (vezi toată discuția)
Pedepse maite21 maite21 1. Pedeapsa complementara a degradarii militare este una absolut determinata? Deoarece se precizeaza ca pedeapsa absolut determinata e prevazuta expres in lege ... (vezi toată discuția)