Am nevoie de putin ajutor, sper sa il gasesc aici... B-)
Trebuie mentionat ca e primul job in Romania, asa ca nu cunosc deloc legislatia noastra... :">
M-am gandit ca e timpul sa imi dau demisia. Lucrez un job de receptioner la un hotel de 4 stele. M-am angajat in decembrie 2011 si a trecut un pic peste jumatate de an.
La angajare am negociat un salariu de 1000 ron. Angajatorul parea cel mai bun prieten, sociabil si ascultator. Am discutat ca imediat ce va trece jumatate de an, salariu sa creasca cu inca 500 ron. Mi-a acceptat toate conditiile. =D>
Programul 12 cu 24, 12 cu 48.
M-a pacalit sa semnez un contract apoi... pe care scria 850 si mi-a spus ca vor fi 1000 ron, dar restul pe sub mana. Am avut surpriza sa fie salariu de 920 ron. :stunned:
Indiferent ca lucrez ore suplimentare, ture de weekend, nu imi primesc bani pe ele. X-(
Daca citesti fluturasul te apuca rasul, nu plansul. Sporul de noapte 44 ron/luna, iar cel de weekend 4 ron/luna. :O :))
Sarcinile care trebuie sa le fac se inmultesc zilnic, nici nu au legatura cu fisa postului marea lor majoritate. :O
In contract scrie ca trebuie sa am o ora pe zi pauza, dar nu am avut niciodata. Ma lasa doar sa ma duc sa mananc pentru 10 minute. :sorry:
Nemultumiri sunt multe, nu vreau sa va plictisesc. :(
Ca sa mentionez cate ceva despre mine, am renuntat la jobul dinainte unde castigam intre 1800 - 2000 de lire sterline. Am lucrat timp de 4 ani in Londra la un hotel de 5 stele. Sunt licentiat de "Academia de serviciu in 5 stele" din Londra. :D
Ce ma enerveaza cel mai mult ca patronii din Romania nu stiu sa isi aprecieze angajatii. #-o
Marirea de salar am cerut-o ca a trecut jumatatea de an si mi s-a spus ca o nu merge afacerea bine si ca anul acesta nu va fi posibil. :O
Oamenii zic da, da... si par ajutatori, daca cand e sa ofere ceva de la ei. Nu e posibil niciodata.
Intrebarea mea... in aceste conditii, in cazul in care nici ei nu respecta conditiile contractului... imi pot da demisia cu lichidare la zi?
Revin cu o veste dubioasa.. Am ramas la serviciu. M-am gandit ca mai suport un pic, imi iau concediu si ma hotarasc din toamna daca pot renegocia bine, daca nu plec. Oricum concediul si nici banii pe zilele lucrate nu-i mai vad daca imi dau demisia. Din cate am vazut de la ceialalti colegi care au facut-o.
A inceput perioada concediilor. Un coleg a plecat 2 saptamani, iar cu o saptamana inainte 2 dintre ei au avut o saptamana de training-uri... Adunat am lucrat 3 saptamani, 12 cu 12... in picioare, caci o noua regula a unui director executiv de abia angajat e sa nu mai avem scaun in receptie. pe langa asta, ultimele 2 luni jumatate inainte de acest program a fost 12 cu 24... programul meu ar trebui sa fie 12 cu 24, 12 cu 48 (o tura de zi, o zi libera, o tura de noapte, doua zile libere). Contractul scrie ca nu am voie sa lucrez ture suplimentare, iar daca aleg sa o fac, voi primi zile libere sau bani. Bani dupa cum stiti nu primesc decat o suma de 40 lei la 60-70 de ore lucrate peste program, iar zile libere nici atat.
Mi s-au umflat picioarele. Am fost la doctor si am fost diagnosticat cu insuficienta venala cronica. Boala a fost cauzata din excesul de munca depus, confirmat de doctor. Mi-a recomandat sa renunt imediat la job. Acum ma aleg si fara job si cu medicamente de 100 lei pe luna, iar de la angajator cu nimic.
Stiu la ce va ganditi.. de ce nu mi-am dat demisia cand aveam de gand... stiu... stupid in partea mea...
Faza dura e ca m-a prins ca m-am asezat 10 minute pe un scaun, mi-a facut referat si a vrut sa-mi scada din salar.
Intrebarea mea e simpla.. As avea vreo sansa in instanta impotriva angajatorului? Luand in vedere ca e unul dintre cei mai puternici oameni din oras..
Aveti sanse impotriva acestuia intr-un eventual litigiu , chiar daca e unul dintre cei mai puternici oameni din orasul unde va desfasurati activitatea ...
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in urmatoarele situatii :
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun,)
- daca angajatorul renunta total la termenul respectiv (art.81 alin.7 C.mun.)
O alta modalitate de a inceta c.i.m. fara efectuarea unui preaviz este incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz, nu se acorda preaviz.