avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE 30 de ani teren Bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE 30 de ani teren Bucuresti

Mai exista cale de atac dupa pronuntarea unei Hotarari de catre I.C.C.J. Bucuresti
hotarare care imi este favorabila ca proprietar al terenului ?
Deja se poate vinde terenul respectiv, ca proprietar, avand in prezent Rol Fiscal, Cadastru, Intabulare si acceptul Primariei pentru construire imobil ?
Ce risc exista in cazul vanzarii, desi Hotararea ICCJ inca nu este definitiva si irevocabila si cumparatorul este de acord sa nu mai astepte comunicarea 3-6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tibors , utilizator 16:23, 20 Iunie 2012
ati facut partaj de folosinta/ iesire din indiviziune pe folosinta?

sau terenul pe care-l vindeti nu-i in posesia dvs?
s-a respins uzucapiunea, nu aveti posesia, dar dvs ati facut revendicare?

cum e????
Sunt in posesie si pe deplin proprietar cu toate actele legale, ca oricare alt proprietar.
ICCJ a respins actiunea reclamantilor de uzucapine de 30 de ani, deci pot vinde in baza unei Hot. def. si irevocabile de iesire din indiviziune (avuta mai de mult anterior acestui proces), fara sa mai astept redactarea si comunicarea ICCJ ?
Da puteti vinde, procesul de uzucapiune nu va afecteaza dreptul de proprietate.
Daca cumva aveti inscris la cadastru litigiul aflat pe rol, va trebui sa scoateti un certificat de grefa cu solutia data de ICCJ si sa solicitati radierea notarii litigiului, pentru a putea vinde.
Perfect ! Multumesc pentru concizia raspunsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune 30 de ani gherghes gherghes Dupa circa 25 de ani de la data respectiva, am aflat ca parintii mei, decedati acum, au dat, fara sa cunosc acest fapt - prin inscris bilateral olograf ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate in indiviziune usersix usersix Buna Ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: exista 5 mostenitori asupra unui imobil+teren fara delimitarea stricta a partii mostenite pentru nici unul din ... (vezi toată discuția)
Mostenire roxana g23 roxana g23 Buna ziua as dori sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea problema.Eu si fratii mei am obtinut un imobil si terenul aferent cladirii ca mostenire prin hotarare ... (vezi toată discuția)