avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de 85% pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de 85% pt cresterea copilului

Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% se calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, chiar si sumele din inchirieri proprietati cu conditia ca din aceste sume sa se plateasca impozitul aferent! Mama mea are o gars in chirie si platim lunar impozit pe venit .
1. Avand in vedere ca mama se afla in intretinerea mea din motive medicale pot face ceva sa beneficiez de cei 85%din suma aferenta chiriei?
2. Sau ar fi tardiv sa trecem garsoniera pe numele meu in conditiile in care copilul meu se va naste in luna februarie?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Samba , utilizator 11:39, 5 Martie 2009
multumesc mult
elis a scris:

donax a scris:

sunt noua pe forum..acum invat cum sa public

intrebare: lucrez in IT, sunt programator si din 2007 sunt scutita de impozit pe venit. Iau cei 6 mil de la stat deja pentru crestere copil. Beneficiez de 85% din sal? Eu ma gindesc ca da, ca altfel nu as beneficia nici de cei 6 milioane.


Beneficiati de cuantumul de 85% a indemnizatiei pentru CIC. Potrivit art.30 ind.1 din Normele de aplicare a OUG nr.148/2005, dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4) se acorda incepand cu luna ianuarie 2009 si persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau in una dintre urmatoarele situatii:
a) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului; ....




Am PFA din Februarie 2007. Am lucrat ca PFA si am semnat contracte cu diferite firme pe un cod CAEN.
Mi-am schimbat domeniul de activitate. Imi voi lua un nou cod CAEN.

1. Cele 12 luni inaintea de nasterea copilului trebuie sa fie pe un cod CAEN unic?
2. Platesc 16% din veniturile reale (10% se retin la sursa sau nu, dupa caz); pentru sanatate si pensii platesc la valoarea salariului minim pe economie (pt 1200Lei aproximativ).
Este corect? Voi primi 85% indemnizatie pt copil din total venituri? :stunned:




Buna ziua,
Sotia mea e insarcinata, dar nu are 12 luni lucrate fara intrerupere. Eu am PFA din 2007, si imi platesc impozitul pe profit in fiecare an. Se poate ca indemnizatia de intretinere sa o primesc eu ca PFA? Daca e posibil ce conditii sunt pentru asta?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si srl mibut mibut Buna ziua, Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu. As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)
Pfa - indemnizatie crestere copil. makro makro Daca sotia mea este PFA, isi poate trece cartea de munca pe PFA? PFA ce contributii trebuie sa plateasca la stat pentru asigurati (angajati cu CIM)? De fapt ma ... (vezi toată discuția)
Pfa in concediu crestere copil andra cristina andra cristina Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema! Sunt traducator autorizat (PFA) din septembrei 2007. In noiembrie 2009 ... (vezi toată discuția)