avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un subiect delicat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un subiect delicat

Buna ziua tuturor.Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-o problema extraordinar de delicata chiar incredibila dar adevarata?
Deci pe scurt o domnisoara majora sustine ca a fost dusa cu forta si impotriva vointei sale,cu o masina autoturism,din romania in grecia.a mai adaugat ca ia fost luat buletin,pasaport(acesta din urma nici nu l-a scos macar vreodata)intr-un cuvint sechestrata ,obligata sa vina in grecia cu presupusu autoturism cu un sofer(PARCA NU AR FI EXISTAT VAMA LA BULGARI SAU LA GRECI)Bineinteles ca s-a ajuns la politie mai tirziu si fata a facut plingerea de mai sus.Soferul respectiv are dovezi ca nu a parasit romania in acea perioada DAR CULMEA SA DESCOPERIT CA FATA DE FAPT PLECASE CU AUTOCARUL IN GRECIA GASINDU-SE BILETUL CU CARE A CALATORIT LA FIRMA RESPECTIVA DE TURISM.POLITIA STIE DE EXISTENTA BILETULUI DAR NU S-A LUAT IN CONSIDERARE.CE SE POATE FACE IN ASEMENEA SITUATIE.Baiatului adica soferului presupus i sa dat un mandat european de arestare.Ce trebuie sa faca respectivul in aceasta situatie?va multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
alexandru69_96, utilizator
Vă recomand să angajaţi un avocat din Grecia, pentru că acolo se va soluţiona procesul.
Cu tot respectul , cred ca va grabiti sa emiteti pareri fara sa cunoasteti probele sau chiar fara a putea sa le interpretati , din lipsa cunostintelor de specialitate.
Daca sunteti si ruda sau apropiat de persoana arestata , este posibil ca subiectivismul sa fie justificat , dar mi se pare deja mult prea mult , sa discutati despre modul in care autoritatile penale grecesti cunosc dosarul sau interpreteaza legea.
De fapt , in cele aratate de dvs , nu elucidati inadvertentele citate mai sus in cele postate initial.
Lipsa cunostintelor dvs in aprecierea situatiei , cu acelasi respect , este evidenta si dovedita de lipsa de suport a celor inserate.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Referitor la autoritatile grecesti ....cred ca nu ma credeti,dar am 10 ani de cind locuiesc aici in grecia si cunosc oameni nevinovati care sint in puscarii pe motiv ca erau in acel loc cind sau facut razii.Unul venea de la munca si era prin zona si a trebuit sa vina seful lui grec sa-l scoata afara altfel astepta intre 8 luni si un an maxim pina la proces unde din lipsa de dovezi ar fi fost eliberat.Si pot sa va mai dau multe exemple dar nu are rost
Adevarat este ca sint si infractori care trebuie pedepsiti pentru faptele lor care actioneaza pe teritoriul greciei sint de acord cu asta dar justitia este una bolnava am fost la f multe procese si nu cred ca ati putea vedea cu ochi buni ceea ce se intimpla in justitia greaca.REFERITOR LA CAZUL RELATAT DE MINE ANTERIOR ESTE, CA EU CHIAR SINT IN MIJLOCUL ACESTUI CAZ, SI PUR SI SIMPLU NU ESTE UMAN CEEA CE SE INTIMPLA SINT SOCAT CA PE BAZA UNOR POVESTI INVENTATE DE CINEVA SE POATE EMITE UN MANDAT EUROPEAN.NU SINT RUDA CU NIMENI DIN ACEST CAZ TIN SA MENTIONEZ.O CUNOSC PE DOMNISOARA INVENTIVA SI CHIAR NU SA INTIMPLAT CA CINEVA SA O ADUCA CU FORTA DIN ROMANIA CU VREO MASINA PT CA EU PERSONAL AM ASTEPTAT-O LA FIRMA DE TURISM DIN GRECIA CU CARE A CALATORIT SINGURA.ACUM POATE MA CREDETI.Cum poate politia romana sa fie in posesia biletului domnisoarei si sa sustina ca aceasta a fost dusa cu forta in grecia si sub sechestru la aceeasi data cu biletul de calatorie? asta este prima mare problema din dosar pe baza caruia i sa dat soferului mandat european.nu am mentionat ca acest sofer nu a facut decit sa o ia la ocazie si sa o duca la firma respectiva contra cost asa cum se obisnuieste in general.Nu exista alta declaratie sau altceva ca as fi relatat-o si bineinteles daca ar fi vinovat nu as mai pierde timpul sa scriu pe forum.as putea sa va trimit copii la tot dosarul si probele dar nu stiu daca ati putea schimba ceva.voi face la c.e.d.o.zilele urmatoare o scrisoare.CE MA SFATUITI SA FAC?(in cazul in care este adevarat tot ce am relatat)

Toate afirmatiile dvs din relatarile facute , trebuie dovedite cu probe in faza de urmarire penala.
Trebuie sa angajati un avocat elen priceput , care in conformiotate cu prevederile acelei legislatii penale sa va ajute , sa il ajute pe soferul despre care afirmati ca este nevinovat , sa stabileasca imnpreuna tacticile de aparare in functie de actele si lucrarile dosarului.
In situatia , invocata de dvs , fiind vorba despre legislatia elena , trebuie sa va adresati unui jurist / avocat grec.
Probabil ca in Romania s-a desfasurat doar o comisie rogatorie.
Astazi s-a luat legatura cu un avocat grec care deja era in tema cu dosarul respectiv pentru ca,cred ca este angajat de catre alta persoana din dosar.Prima abordare a fost ilara pentru ca a inceput sa rida de ceea ce este in dosar si de afirmatiile domnisoarei in cauza.
A spus ca asa a venit dosaul nou din romania cu aceste declaratii sf intocmite de politia romana pt ca nu putea domnisoara sa o faca ci doar sa relateze aceleasi minciuni si politia romana sa puna pe hirtie ceea ce aude.fara sa se gindeasca ca nu poate fi adevarat ceea ce spune domnisoara.Cea mai tare este ca o persoana a calatorit la aceiasi data cu doua mijloace de transport una e autocarul si cealalta e autoturismul cu sechestrul (in acelasi timp)
cred ca sa impartit in doua si culmea politia judeteana suceava aveau probele:copia biletului cu care a calatorit domnisoara,dar au continuat sa faca dosarul respectiv si acuzind pe acel tinar.CUM AU PUTUT SA FACA ASA CEVA CEI DE LA POLITIA SUCEAVA SI CE MASURI AR TREBUI SA SE IA?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa memos memos BUNA....daca o persoana ,face o declaratie pe propria raspundere,intr-o ancheta judiciara,penala,fiind chiar ea partea vatamata,si totusi exista documente ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar inaflo inaflo buna ziua ,as dori si eu sa aflu ce sanse are fratele meu sa fie eliberat din arest preventiv este acuzat de proxenetism si privare de libertate,am sa va pov ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - pentru conducere IoMan IoMan Buna ziua, Toamna trecuta intorcandu-ne de la o petrecere, trei persoane (eu, o prietena si un prieten), cu masina personala (eu si prietenul meu fiind in ... (vezi toată discuția)