am o problema delicata: am lucrat cu acte in regula pe o perioda de 2 ani la o firma .incepand din 17.12.2010 pana in 11.06.2012 in acest timp am nascut.firma acuma ma trimis in somaj.desi am benificiat de concedii de risc/prenatal si acum de lauzie
Firma mi a intrerupt contractu de munca incepand cu data de 11.06.2012
eu am nascut pe 21.05.2012 si am dus concendiu post natal ( cel de lauzie)
acum mi au zis ca trebuia sa imi bag Somajul .cei de la somaj au zis ca e situtatie ciudata cu care nu sa mai intalnit
daca e cineva dispus sa ma ajute cu un sfat va rog sa ma contactati privat am nevoie de ajutor urgent si nu stiu ce sa fac in contiunuare .
concediu de crestere al copiilului pot sa il depun dupa o perioda de 42 de lauzie, deci mai am de asteptat dar se poate ca firma sa imi intrerupa contractul de munca daca eu am nascut ?
cei de la firma mi au cerut concediu doar pana in data de 10.06.2012.si ca cel dus de mine de pe data de 01.06.2012 pana pe 30.06.2012 nu este bun.dar doctorul de familie nu imi poate da concediu de lauzie doar pe 11 zile .
mentionez ca era contract munca pe o perioada de timp limitata si eram constienta ca expira in iunie deaceea am decis sa fac un copil.firma mi a acordat conform legii dreptu la concedii de risc/prenatal iar acum cand cel post natal trebuie sa inceapa imi cere sa aduc pe 11 zile
va rog ajutor
Multumesc pentru suport .m au intrebat de unde stiu ( am zis ca am vb cu un consier juridic de pe avocat.net )
am rezolvat cu concediu , m au preluat casa de asigurari de sanatate care ma va platii in baza unui calcul (media de pe 6 luni lucrate) dupa care trebuie sa depun dosarul pentru cresterea copilului .deci nu mai trebuie sa merg la Somaj pentru alt dosar .
mi au dat azi o decizie prin care se intrerupe contractul de munca dar m ai u zis sa
( eu in luna Ianurie mi au dat concediu de odhina ( 13 zile ) rezulatate in urma calculului pana la sfarsitul contractului de munca,le-m luat conform planificari . acum cei de firma mi au zis ca mi au dat prea multe si aveam dreptul la 3 restul de 9 zile mi le vor retine.
eu din luna Martie am inceput sa aduc concedile de la doctorul de familie pentru ( De Risc si prenatal/acum post natal .
de ce trebuie sa imi retina cele 9 zile si daca e legal ceea ce fac ei.eu nu am semnat inca decizia ( unde scrie ca se vor retine si cele 9 zile )
are vreo treaba concediu de odina cu cele pentru copil ? sau sunt separat si nu vor ei sa ma plateasca?
Contractul de munca sa terminat pe 10.06.2012 si banuies ca 13 zile rezulta pana atunci
Somaj-prenatal
crisstyle
Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)
Prenatal
alinacr3ata
sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal?
(vezi toată discuția)