avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită neplata credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

neplata credit ipotecar

Va rog sa imi da-ti un sfat. Am un credit la banca cu ip[oteca. Am intarziat cu plata vreo 3 luni dar am revenit si am platit. Azi m-am trezit cu un telefon de la un executor ca dosarul este la ei si ca fac executare silita. Cum este posibil cand eu am fost la banca si am achitat rata si nimeni nu mi-a zis nimic. Ce este de facut? I-am zis executorului ca ma duc sa vorbesc cu el desi eu nu am primit nimic acasa in acest sens ... vreo somatie sau vreo instiintare. Multumesc.
Va multumesc de raspuns. Am fost la executor si apareau si ultimile plati facute. Dar creditul se executa pentruca anul trecut am intarziat cu platile. Executorul mi-a prezentata trei variante. 1. Sa achit creditul imediat . 2 Sa ma execute. 3 Sau un acord de plata ca achit in 2 ani creditul. Binenteles ca am zis acord. A vrut sa imi inmaneze aceea notificare prin care eram anuntata ca daca nu platesc in termen de o zi se trece la vanzarea case.Nu am primit-o caci trebuia sa semne de ea . I-am zis ca semnez cand vom face acordul. A zis ca trebuie sa mai achit o suma de bani ca banca sa vada ca sunt de buna credinta dar in niste conturi pe care mi le-a dat ea deci nu la banca si pe urma sa facem acordul care de fapt era doar o cerere nu acord in sine.... Apoi mi-a zis ca de acum in colo sa nu mai iau legatura cu banca decat prin ea ca e mai bine asa ..... Nu mai stiu ce sa zic.....Eu m-am gandit ca poate vrea sa ma fraiereasca ce trebuie eu sa achit este 7000euro casa mea valoreaza 70000 ....ce ma sfatuiti sa fac?
M-ar interesa daca stie cineva de ce mi-a zis executorul sa depun banii in alte conturi decat cele de la banca si de ce mi-a zis ca e mai bine sa nu mai iau legatura cu banca. Multumesc.
Revin pentru niste lamuriri daca se poate .
1. De ce executorul mi-a zis ca ar fi bine sa nu mai iau legatura cu banca daca eu am optat pentru un acord in care ma oblig sa platesc creditul intr-o perioada mai scurta de timp.
2. Am primit de la executor un cont in care sa virez niste bani pentru a dovedi bancii ca sunt de buna credinta....este ok asa?
3 Am refuzat sa semnez de primirea somatiei in care eram instiintata ca daca in termen de o zi nu platesc demareaza executarea adica demersul pentru scoaterea casei la vanzare.Este bine?
4 In cererea de acord trebuie sa trec locul de munca iar eu nu muncesc cu carte de munca ...i-am spus asta si executorului , exista posibilitatea ca banca sa nu accepte acest acord?

Sunt tare bulversat deoarece mi-e teama sa nu ma trtezesc ca fac vreo prostie din necunoastere si sa ma duca de nas executorul.
Multumesc .
Uitati-va pe portal just dupa judecatoria de care apartineti, dupa numele dvs si vedeti intai daca executorul a cerut si obtinut incuviintare de executare silita.

La banca nu va mai puteti plati ratele cat creditul a fost declarat scadent si dosarul a fost inaintat executorului. Acesta e platit sa recupereze toata suma careia i se vor adauga penalitatile, cheltuieli de executare. Cu cat veti achita mai repede, cu cat plata va fi mai mica ( peste cei 7000 datorati in acest moment).
Ar trebui sa platiti in contul indicat de executor, sa nu va incurcati apoi cu platile.

Va puteti adresa si bancii sa vedeti care e situatia cu creditul dvs.

Banca ar putea trece peste faptul ca nu aveti un loc de munca daca dvs platiti, iar suma ce-o veti achita lunar sa nu fie mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinta/e 3 (trei) rate neplatite-declarare scadenta anticipata credit BogdanMehes BogdanMehes Azi am fost anuntat de tipul care se ocupa de dosarul meu la banca, ca maine o sa inainteze dosarul (la biroul executorului judecatoresc?) , fiindca au trecut ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit likotan likotan In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,pana la inceputul anului 2014 am platit ratele constiincios.La inceputul anului 2014 firma la care lucrez a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)